Öldürdügü Eski Esinin Evini Nakliye Firmasindan Ögrenmis

Baskentte geçen sene bosandigi Nursena Kozan’i öldüren Safak Sahin’in (36) ifadesi ortaya çikti. Sahin, eski esinin evinin adresini, nakliye firmasindan ögrendigini söyledi.

Ankara’da geçen sene, bosandigi esi Nursena Kozan’i (25) evine dogru yürürken tabanca ile vurarak öldüren Safak Sahin’in (36) ifadesi ortaya çikti.

Sincan ilçesi Tandogan Mahallesi’nde geçen yil 13 Aralik’ta Safak Sahin, yaklasik 1 yil önce bosandigi 4 yasindaki kizinin annesi Nursena Kozan’i, evine dogru yürürken sokakta tabanca ile vurup kaçti. Yaralanan Nursena Kozan, kaldirildigi hastanede hayatini kaybetti. Safak Sahin, polis tarafindan yakalanarak, çikarildigi mahkemece ’tasarlayarak yakin akrabayi öldürme’ suçundan tutuklandi. Olaya iliskin Ankara Bati Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan yürütülen sorusturma sürerken, Sahin’in ifadesi ortaya çikti. Safak Sahin, sorusturma kapsaminda verdigi ifadede 2017 yilinda Nursena Kozan ile çalistigi bir markette tanistiklarini, 1 yil iliski yasadiktan sonra evlendiklerini söyledi.

Safak Sahin, 2022 yilinda bosandiklarini, kizlarinin velayetinin annesinde olmasina ragmen kendi yaninda kaldigini belirterek, "Evlilik sürecinde birlikte oturdugumuz evdeki esyalari Agustos 2023 tarihinde bir nakliye firmasi Nursena’nin yeni evine götürdü. Ben de nakliyeciyi arayarak evin adresini ögrendim; ancak evine gitmedim. Nursena ile evinin önünde karsilasacagimi düsünerek aksam saatlerinde evin oldugu caddede dolasmaya basladim. Giderken 9 ay önce satin aldigim ruhsatsiz tabancayi da yanima almistim. Amacim Nursena ile karsilasirsam kizimiz hakkinda konusmakti. Çünkü Nursena kasim ayindaki kizimizin dogum gününe gelmemisti. Kizimizi ihmal etmemesi için görüsme yapacaktim. Bir süre sonra caddede Nursena ile karsilastik. Beni görünce sasirdi. Bana ’ne isin var burada’ dedi.

Ben de ’konusalim, kizimizi ihmal ediyorsun’ dedim. Nursena da bana ’senin yüzünden bu durumdayiz. Sen baba misin, sen koca misin’ gibi sözler söyleyince bir anlik sinirle üzerimde bulunan tabanca ile Nursena’ya bir el ates ettim. Nursena’nin düstügünü görünce olay yerinden kaçtim. Sonrasinda silah ile teslim oldum" dedi.

Safak Sahin pisman oldugunu belirterek, "Olaydan 2 gün önce Nursena’nin baska birisiyle dini nikahli olarak yasadiklarini ögrendim. Bu, bende travmaya neden oldu. Benim son zamanlarda psikolojim çok iyi degildi. Bosandiktan sonra ayrilik sürecini kaldiramadim. Zaman zaman intihar etmeyi düsündüm. Tabancayi da bu maksatla almistim. Ancak kizim babasiz büyümesin diye intihar etmekten vazgeçtim" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA