Mersin'de Ögrenci Ve Minibüs Soförlerine Trafik Egitimi Verildi

İçel’de okullarda ögretmen ve ögrenciler ile kent genelinde faaliyet gösteren minibüs soförlerine yönelik trafik egitimi verildi.

Mersin'de Ögrenci Ve Minibüs Soförlerine Trafik Egitimi Verildi
Il Emniyet Müdürlügünden yapilan açiklamaya göre, Trafik Denetleme Sube Müdürlügü personellerince verilen egitimlerde, araç içerisinde uyulmasi gereken kurallar, emniyet kemeri, çocuk baglama yöntemi, servis araçlarina binerken ve inerken dikkat edilmesi gereken hususlar, karsidan karsiya geçislerde dikkat edilmesi gereken hususlar ile trafik güvenliginin önemi ve trafikte temel davranis sekilleri konularindan bilgiler aktarildi.

Ayrica trafik güvenligine dair bakanlikça ’Bi hareketine bakar hayat’ sloganiyla baslatilan kampanya çerçevesinde, üzerinde giydirme çalismalari yapilmis Trafik Denetleme Sube Müdürlügüne tahsisli ’emniyet kemeri simülasyon araci’ ile emniyet kemeri kullaniminin önemi konusunda uygulamali bilgilendirme yapildi.

Bunun yaninda araç sürücülerine yönelik ise alkol egitim gözlügü ile araç kullanirken alkolün etkisi altinda araç kullanma konusunda egitim verildi.

Kaynak: İHA