Istanbul'daki Taksiciler Taksimetrelerini Güncellemeye Basladi

Istanbul’da faaliyet gösteren taksicilere UKOME toplantisi sonrasi verilen yüzde 28,09 oraninda zam alan ticari taksilere taksimetre tarifeleri güncellemeye basladi.

Istanbul'daki Taksiciler Taksimetrelerini Güncellemeye Basladi
Pazartesi günü UKOME toplantisinda toplu ulasima yüzde 18, taksi, minibüs, okul servislerine yüzde 28.09 oraninda zam yapildi. Ticari taksiler için taksimetre tarifelerine yapilan zam oranini güncellemek isteyenler Bagcilarda bulunan merkezlere geldi. Ortalama 5 ila 10 dakika arasinda taksimetreler güncelleme islemleri sürüyor. Bir taksimetre güncelleme fiyati ise 2 bin 800 ila 3 bin 200 arasinda degisiklik gösteriyor. Sari taksilerde açilis 24,55 lira, kilometre basina 17,62 lira, indi-bindi 90 lira olarak güncellendi. Turkuaz taksilerde açilis 28,24 lira, kilometre basina 20,25 lira, indi-bindi 102,5 lira oldu. VIP taksilerde açilis 41,74 lira, kilometre basina 32,5 lira, indi-bindi 153,7 lira olarak zamlar yansidi.

“12 Ocak tarihinden sonra zamli tarife”

Taksimetre güncelleme merkezinde çalisan Evren Keskin, “Taksilere yapilan zam ayarlari dün aksam basladi.

Taksimetre güncelleme ücretimiz 2950 Türk Lirasi’dir. 13 ocak tarihine kadar zam güncelleme islemleri devam edecek. Yeni zamli tarifede sari taksiler için açilis ücreti 24 TL, digerleri için ise 30 kusur liradir. 3 çesit fiyat tarifesi ayari yapiyoruz sari, sari siyah ve siyah olan ticari taksilere. Bir taksicinin ortalama 5 dakika içerisinde islemleri bitiyor. 12 Ocak tarihinden sonra zamli tarife otomatik olarak baslamis olacaktir. Eski ücretlendirmede insi bindi fiyati 90 TL, zamli tarifede ise bu 120 TL’ye çikiyor” dedi.

“Ben bu zammi istemiyorum”

Taksicilik yapan Hüseyin durmus, “Su anda islerim çok bozuk, daha da bozulacak. Bu sikintilari çekmeye aliskiniz. Baskalarini bilmiyorum ama ben bu zammi istemiyorum. Bu zam yazin uygulansaydi daha iyi olurdu. Islerimiz zaten zor ilerliyor yazin yapilmasini isterdim” dedi.

Kaynak: İHA