Iletisim Baskani Altun'dan '10 Ocak Çalisan Gazeteciler Günü' Mesaji

10 Ocak Çalisan Gazeteciler Günü dolayisiyla mesaj yayinlayan Iletisim Baskani Fahrettin Altun “Günümüz dünyasinin en önemli sorunlarindan birisi ‘Hakikat Krizi’dir” dedi.

Iletisim Baskani Fahrettin Altun 10 Ocak Çalisan Gazeteciler Günü dolayisiyla bir mesaj yayimladi. Altun mesajinda, medyanin; kamuoyunu dogru, objektif, önyargilardan arindirilmis tarafsiz bilgilerle aydinlatan ve demokrasinin vazgeçilmez unsurlarindan birisi olduguna dikkati çekerek, “Ülke ve dünya gündemiyle ilgili gerçek bilgilerin halka aktarilmasi, toplumsal bilincin olusturulmasi, güncel sorun ve sinamalara karsi yenilikçi çözüm önerilerinin ortaya konulmasi, sesini duyuramayan kesimlerin kamuoyu nezdinde temsil edilmesi ancak saglikli bir medya ikliminde mümkün olacaktir. Bu dogrultuda hakikatin isiginda ve mesleki etik ilkeleri dogrultusunda görev yapan tüm gazeteciler, son derece muteber bir meslegin mensuplari olarak kabul edilmelidir” ifadelerine yer verdi.

“Dünya dogru bilgiye en saf ve yalin haliyle ulasma ihtiyaci hissetmektedir”

Altun mesajina söyle devam etti:

“Cumhuriyetimizin 100’üncü yilini geride birakirken, Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan liderliginde Türkiye Yüzyili’na vasil oldugumuz bu dönemde medya mensuplarimiz, ülkemizin birçok alanda gerçeklestirdigi hamlelerin yani sira uluslararasi basarilarinin duyurulmasinda da önemli bir rol icra etmektedir. Iletisim imkânlarinin her geçen gün gelistigi, bilgiye ulasmanin kolaylastigi bir ortamda bütün dünya dogru bilgiye en saf ve yalin haliyle ulasma ihtiyaci hissetmektedir.”

“Günümüz dünyasinin en önemli sorunlarindan birisi ‘Hakikat Krizi’dir”

Dezenformasyon sorununu isaret eden Altun, “Günümüz dünyasinin en önemli sorunlarindan birisi ‘Hakikat Krizi’dir ve bu kapsamda ardi arkasi kesilmeyen dezenformasyon kampanyalari büyük bir sinama haline gelmistir. Böyle bir atmosferde gerçegin yansitilmasini kendine görev edinmis, etik ve habercilik ilkelerine bagli gazetecileri ve onlarin çalisma azimlerini en güçlü dayanaklarimizdan birisi olarak kabul ediyor; ülkemizde ve uluslararasi alanda adil bir medya kültürünün sürdürülmesini daha müreffeh ve daha barisçil bir dünyanin vazgeçilmez unsurlarindan biri olarak görüyoruz” ifadelerini kullandi.

Israil’in Gazze seridine yönelik saldirilarinda 100’den fazla gazetecinin yasamini yitirdigini hatirlatan Altun, “Ne yazik ki Gazze’de 7 Ekim’den bu yana yasanan hadiseler, insanlik için son derece kritik bir görevi ifa eden gazetecilerin basin özgürlügü, haber alma haklari bir yana yasam haklarindan bile mahrum birakildigini gözler önüne sermektedir. Üzülerek ifade ediyorum ki, Israil’in Gazze’ye saldirilarinda 100’den fazla gazeteci hayatini kaybetmis ve birçok basin mensubu yaralanmistir. Bu vesileyle Gazze basta olmak üzere meslegi basinda hayatini kaybeden bütün gazetecilere Allah’tan rahmet diliyorum” ifadelerine yer verdi.

“Gazetecilerin ve basin mensuplarinin ‘10 Ocak Çalisan Gazeteciler Günü’nü tebrik ediyorum”

Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanligi olarak basin mensuplarinin hakkini, hukukunu korumaya devam edeceklerini belirten Altun, “Bu duygu ve düsüncelerle, gece gündüz demeden büyük bir özveriyle çalisan, mesleklerini hakikat düsturuyla yerine getirme gayretinde olan; dogruluktan, adaletten ve objektiflikten ödün vermeyen tüm gazetecilerin ve basin mensuplarinin ‘10 Ocak Çalisan Gazeteciler Günü’nü tebrik ediyor, her birine çalismalarinda basarilar diliyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA