Elazig'da Bir Yilda Meydana Gelen 3 Bin 91 Kazada 14 Kisi Hayatini Kaybetti

Emniyet Genel Müdürlügü Trafik Daire Baskanligi tarafindan yayimlanan trafik istatistik bülteninde, Elazig’da bir yil içerisinde meydana gelen 3 bin 91 kazada 14 kisi hayatini kaybederken, 2 bin 345 kisi de yaralandi.

Elazig'da Bir Yilda Meydana Gelen 3 Bin 91 Kazada 14 Kisi Hayatini Kaybetti
Emniyet Genel Müdürlügü Trafik Baskanligi tarafindan Elazig’da bir yil içerisinde meydana gelen trafik kazalarinin bilançosu açiklandi. Buna göre kent genelinde meydana gelen 3 bin 91 trafik kazasinda 14 kisi hayatini kaybederken 2 bin 345 kisi de yaralandi. Kazalarin bin 319’u yaralanmali olurken, bin 772’si ise maddi hasarli oldu.

Trafik kazalarinda en sik görülen sürücü hatalari ise söyle siralandi:

’’Araç hizini yol, hava ve trafigin gerektirdigi sartlara uydurmamak, kavsak, geçit ve kaplamanin dar oldugu yerlerde geçis önceligine uymamak, serit izleme ve degistirme kuralina uymamak, arkadan çarpma, dönüs kurallarina uymamak, kirmizi isik veya görevlinin dur isaretinde durmamak, tasit giremez trafik isareti bulunan yerlere girmek, yaya ve okul geçitlerinde yavaslamamak, yayalara geçis hakki vermemek, alkollü olarak araç kullanmak, asiri hizla araç kullanmak, geçme yasagi olan yerlerden geçmek ve hatali sekilde veya yasak olan yerlere park etmek."
Kaynak: İHA