Duraliler Ve Termesos Su Kaynaklari Koruma Alanlarinda Denetim Ve Izleme Çalismasi Yapildi

Antalya Büyüksehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlügü ve Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi arasinda imzalanan Akdeniz Körfezinde Deniz ve Kiyi Geçis Sulari ile Iç Sularda Sucul Canlilarda Görülebilecek Sorunlarin Incelenmesi Is Birligi Protokolü çerçevesinde kentin önemli su kaynaklarindan Dösemeati ilçesinde bulunan Kirkgözler ile Asagioba, Dereli ve Biyikli mahallelerinde saha incelemesi yapildi.

Duraliler Ve Termesos Su Kaynaklari Koruma Alanlarinda Denetim Ve Izleme Çalismasi Yapildi
Antalya Büyüksehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlügü ve Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi arasinda imzalanan Akdeniz Körfezinde Deniz ve Kiyi Geçis Sulari ile Iç Sularda Sucul Canlilarda Görülebilecek Sorunlarin Incelenmesi Is Birligi Protokolü kapsaminda denetimler sürüyor. Antalya Valiligi Çevre Sehircilik ve Iklim Degisikligi Il Müdürlügü personelinin de katilimlariyla Dösemeati ilçesinde bulunan Kirkgözler ile Asagioba, Dereli ve Biyikli mahallelerinde saha faaliyetleri gerçeklestirildi.

Dösemelati Duraliler ve Termesos su kaynaklari Antalya’nin merkez ilçelerinin su ihtiyacinin yüzde 90‘lik kismini karsiliyor. Bu nedenle Duraliler ve Termesos su kaynaklarinin koruma alanlarinin denetimi ve izlenmesi hayati bir önem tasiyor. Konuya büyük bir hassasiyetle yaklasan Antalya Büyüksehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlügü ve Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi saha çalismalariyla denetimler yapiyor.

Su kaynaklari ve düdenler izlendi

Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekani Prof. Dr. Jale Korun, Ögretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Gökoglu, Ögretim Üyesi Prof. Dr. Nalan Gökoglu, Antalya Büyüksehir Belediyesi Deniz ve Kiyi Yönetimi personeli Biyolog Meltem Sürmeli Akman, ASAT Genel Müdürlügü Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Baskani Haluk Akdolun, Laboratuvar Sube Müdürü Adil Dogan, Havza Yönetimi ve Izleme Sube Müdürlügü Personeli Jeoloji Yüksek Mühendisi Ayse Sarigül, Antalya Çevre Sehircilik ve Iklim Degisikligi Il Müdürlügü personeli Kimyager Derya Göktepe, Çevre Mühendisi Özgür Aykan’in katilimlari ile Kirkgöz Pinarbasi Kaynak, Dirmil Kireç Kaynak, Asagioba düdenleri ile bölgede denetim, izleme faaliyetleri gerçeklestirildi.

Ilgili protokol kapsaminda Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi, Antalya Büyüksehir Belediyesi, ASAT Genel Müdürlügü, Çevre Sehircilik ve Iklim Degisikligi Il Müdürlügünün katilimlari ile bilimsel temele dayali denetim, izleme ve inceleme faaliyetleri devam edecek.
Kaynak: İHA