Diyarbakir'da Kaybolan 68 Yasindaki Vatandasi Arama Çalismasi 3. Günde

Diyarbakir’in Yenisehir ilçesinde akrabasini ziyaret etmek için evinden çikan 68 yasindaki vatandas, 3’üncü günde ekiplerin yogun çalismasiyla aranirken, telefonun bulundugu alana yakin olan nehrin kayalik oldugu bölgede dalis yapilarak arama devam ediyor.

Diyarbakir'da Kaybolan 68 Yasindaki Vatandasi Arama Çalismasi 3. Günde
Yenisehir ilçesi kirsal Hantepe Mahallesinde 8 Ocak saat 10.00 siralarinda akrabasini ziyaret etmek için evinden ayrilan Abdulrezak Kilinç’tan bir daha haber alamayan yakinlari, durumu 112 Acil Çagri Merkezi’ne bildirdi. Kilinç’in bulunmasi için bölgeye jandarma, AFAD, Dicle Üniversitesi Arama Kurtarma (DÜAK) ve Egitim Arastirma Yardimlasma ve Arama Kurtarma Dernegi’nden (ANDA) olusan 36 kisilik ekip sevk edildi.

Ekiplerin arama çalismasi 3’üncü güne girerken, Kilinç’a ait cep telefonu kayboldugu degerlendirilen bölgede dün bulundu. Bugün ise ekipler, nehrin kayalik oldugu bölgede dalis yaparak vatandasi aramaya devam ediyor.

Ekipler, Dicle Nehri’nin de geçtigi bölgede 4 arama kurtarma araci, 2 zodyak bot ve 2 dron ile arama çalismasi yürütüyor.
Kaynak: İHA