Depremde 10 Gazetecinin Hayatini Kaybettigi Hatay'da Buruk Gazeteciler Günü

Depremin vurdugu Hatay’da hayatini kaybeden 10 gazeteci, 10 Ocak Gazeteciler Günü’nde unutulmadi. Asrin felaketinde hayatini kaybeden basin mensuplari için ailelerinin katilimiyla Kur’an-i Kerim okutuldu.

Depremde 10 Gazetecinin Hayatini Kaybettigi Hatay'da Buruk Gazeteciler Günü
Asrin felaketinde Hatay’da yaklasik 25 bin insan hayatini kaybederken, sehir adeta yerle bir olmustu. Il genelinde gazetecilik yapan 10 basin mensubu da depremde hayatini kaybetmisti. Hatay’da bu yil 10 Ocak Gazeteciler Günü buruk geçiyor. Hayatini kaybeden gazeteciler için Hatay Basin Cemiyeti’nin Antakya ilçesinde bulunan ofisinde anma programi düzenlendi.

Programa depremde hayatini kaybeden gazetecilerin aileleri de katildi.

Hüzünlü anlarin yasandigi programda, Kur’an-i Kerim tilavet edildi. Programa basin mensuplarinin yani sira; Hatay Vali Yardimcisi Bekir Sitki Dag, Hatay Büyüksehir Belediye Baskani Lütfi Savas, siyasi parti temsilcileri ve çesitli dernek yöneticileri katildi.

Hatay Basin Cemiyeti Baskani Hikmet Otuzbir, depremde hayatini kaybeden vatandaslari rahmetle anarak basladigi konusmasinda, “Degerli basin mensuplarimizin, gazeteci arkadaslarimizin 10 Ocak Çalisan Gazeteciler Günü kutlu olsun. Hatay Basin Cemiyeti olarak bugün itibariyla 10 Ocak tarihini kutlama günü olarak degil anma günü olarak yasamaya basladik. Çünkü depremde bizim kayiplarimiz ve sehitlerimiz var. Hem vatandaslarimizi kaybettik hem de basin mensuplarimizi kaybettik. Onlara rabbimden rahmet diliyorum. Tüm basin çalisanlarimiza bassagligi diliyorum. Bugün itibariyla kendimize siar edindigimiz meslegimizi prefabrik is yerlerimizde devam ettiriyoruz. Çalismalarimizi devam ettirecegiz. Aileleri bizim için bir emanettir” dedi.

Kaynak: İHA