Blinken, Mahmud Abbas Ile Görüstü

ABD Disisleri Bakani Antony Blinken, Ramallah’ta Filistin Devlet Baskani Mahmud Abbas ile görüsürken bölge halki tarafindan protesto edildi.

Blinken, Mahmud Abbas Ile Görüstü
ABD Disisleri Bakani Antony Blinken, Orta Dogu turu ziyareti çerçevesinde dün gerçeklestirdigi Israil ziyaretinin ardindan Filistin’e geçti. Bati Seria’nin Ramallah kentine gelen Bakan Blinken, Ramallah’ta Filistin Devlet Baskani Mahmud Abbas ile görüstü. Flistin topraklarinda yasanan gelismelerin ele alindigi toplantida Israil’in Bati Seria, Gazze Seridi ve Kudüs’teki Filistin halkina yönelik saldirilarinin durdurulmasi, Gazze Seridi’ne ulasacak insani yardimin önemi, hastanelerin faaliyetlerine devam etmesinin saglanmasi gerektigi konulari görüsüldü. Abbas, Filistin halkinin topraklarindan sürülmesi çagrisinda bulunan Israilli makamlari tarafindan alinan önlemlerin tehlikesi konusunda uyarida bulunarak, Gazze Seridi ve Bati Seria’da hiçbir Filistinlinin yerinden edilmesini kabul etmediklerini vurgulayarak, “Bunun olmasina izin vermeyecegiz” dedi.

Gazze Seridi’nin Filistin’in bir parçasi oldugunu ifade eden Abbas, Filistin’e ayrilan fonlarin derhal serbest birakilmasi gerektigini, bu fonlarin engellenmesinin uluslararasi anlasmalar ve uluslararasi hukuku ihlal ettigini dile getirdi. Mahmud Abbas, Filistin halkinin v yönetiminin Gazze Seridi’ni terk etmeyecegini sözlerine ekledi.

Blinken ise, Filistin ve Israil’in baris ve güven içinde birlikte yasayacagi bir devlet olmasi gerektigi görüsünü ifade etti.

Blinken protestosu

Blinken, Ramallah’ta temaslari çerçevesinde Mahmud Abbas ile görüstügü anlarda Ramallah halki tarafindan protesto edildi. “Blinken burada hos karsilanmiyorsun” yazili pankart tasiyan onlarca Filistinli, Blinken karsiti sloganlar atti.

Blinken’dan Bahreyn’e sürpriz ziyaret

Blinken, Mahmud Abbas ile gerçeklestirdigi görüsmenin ardindan Bahreyn’e sürpriz bir ziyaret gerçeklestirecek. Bahreyn Krali Hamad ile görüsmesi beklenen Blinken, Orta Dogu turuna son anda ekledigi Bahreyn ziyaretini tamamlayarak ülkesine dönecek.
Kaynak: İHA