Aileler Evlat Nöbetine Soguk Havaya Ragmen Devam Etti

Mus’ta çocuklarinin terör örgütü PKK tarafindan kandirilarak daga kaçirilmasindan HDP’yi sorumlu tutan aileler, evlat nöbetine soguk havaya ragmen devam etti.

Aileler Evlat Nöbetine Soguk Havaya Ragmen Devam Etti
Mus’ta çocuklarinin terör örgütü PKK tarafindan kandirilarak daga kaçirilmasindan HDP’yi sorumlu tutan annelerin eylemi bu hafta da devam etti. Ellerinde çocuklarinin fotografiyla bekleyisini sürdüren anneler, evlatlarina teslim olmalari çagrisinda bulunarak kararli bekleyislerini sürdürüyor.

HDP’den ve PKK’dan çocugunu isteyen anne Ayten Koçhan, eylemlerine devam edeceklerini ifade ederek, “Ersin’in annesiyim. 8 senedir çocugum gitmis, halen haber alamadim. 2 senedir biz eylem yapiyoruz, hala da eylemime devam edecegim. Ben PKK’dan, HDP’den çocugumu istiyorum. Yilanin basi HDP’dir. Ersin oglum beni duyursan dön, yolunuz yol degil. Gelin devletimize siginin. 8 senedir biz evlat hasretine dayanamiyoruz. Baban rahatsiz, ben rahatsizim oglum. Dön, gel teslim ol. Lanet gelsin HDP’ye, lanet gelsin PKK’ya. Yeter bu anneler agladi. Biz daha dayanamiyoruz evlat hasretine. Kim onlara destek veriyorsa hepsine lanet olsun. Bizim bu yüregimizdeki aci onlarin yüregine girsin. Yeter, biz evlat hasretine dayanamiyoruz oglum, dön. Gelin teslim olun. Bizden ne istiyorlar? Bu Kürt, Türk davasi degil, bu Ermeni davasidir oglum. Gelin teslim olun. Yeter onlara hizmet ettiniz, ananiza, babaniza yapin. Gelin teslim olun” dedi.

Ogluna teslim olmasi için çagrida bulunan Aladdin Koçhan da, “Ersin’in babasiyim. 8 yildir oglumu Bursa’dan götürmüsler. Ersin oglum neredeysen, duyuyorsan sesimizi çik gel. Daha yeter onlarin emrinde gezdigin, onlara kölelik ettigin. Ananin, babanin yaninda otur. Neredeysen dön gel” çagrisinda bulundu.
Kaynak: İHA