135 Bin Ton Asfalt Serildi 12 Bin 500 Metre Yeni Yol Açildi

Düzce Belediyesi Fen Isleri Müdürlügü, bir yillik süre içerisinde toplam 135 bin 500 ton asfalt seriminin yani sira 12 bin 500 metre yeni yol açilmasini saglarken, mahallelerin muhtelif ihtiyaçlarinin karsilanmasi noktasinda da önemli rol oynadi.

135 Bin Ton Asfalt Serildi 12 Bin 500 Metre Yeni Yol Açildi
Düzce Belediyesinin üst yapi çalismalarindan sorumlu olan müdürlüklerin basinda gelen Fen Isleri Müdürlügü, 2023 yili itibariyle yollarin asfaltlamasindan yeni yol açilmasina kadar birçok çalismayi Düzcelilerin hizmetine sundu.

Muhtelif mahallelerde yillar içinde bozulan ve sorunlu halde bulunan yollari yenileme noktasinda yogun çaba sarf eden müdürlük, bu süreçte asfalt serim ve yama çalismasina agirlik verdi. Bir yillik süreçte 135 bin 500 ton asfalti yenileyen müdürlük ekipleri, mahallerin yol ihtiyaci karsilamak için 12 bin 500 metre yeni yol açilmasinin yaninda ara sokaklarin da asfaltlanmasini saglayarak kendilerinden talep edilen tüm istekleri de yerine getirmeye gayret gösteriyor.

Cadde ve sokaklara 50 bin metrekare yeni kaldirim

Kaldirim ihtiyaci duyulan cadde ve sokaklara yönelikte çalismalarini aksatmadan sürdüren ekipler, 50 bin metrekare kaldirimin hizmete sunulmasina ön ayak olurken, mezarliklar ve bina güvenlikleri noktasinda da 4 bin 250 metre uzunlugunda beton duvar örülmesini ayni sekilde sokak sagliklastirma çalismasinin sürdürüldügü Konuralp bölgesinde ise 19 bin metrekare begonit dösemesi yapilmasini sagladi.

Düzce’nin kültürel zenginligine yeni bina destegi

Düzce Belediye Baskani Dr. Faruk Özlü’nün girisimleri ile sehrin kültür zenginliginin gelecek kusaklara aktarilmasi noktasinda da önemli çalisma gerçeklestiren müdürlük, bu noktada 178 metrekare kapali alana, 837 metrekare açik alana sahip Kirim Türkleri etkinlik alaninin hizmete girmesine vesile olurken, Aga Mahallesinde yapimina baslanan 130 metrekare kapali alana sahip 2 katli Roman Egitim ve Kültür Merkezinin yapim çalismalarinda da sona yaklasti.

Yeni antrenman sahasi ve Hamidiye pazaryeri

Düzcespor’un yedek stadyumunun da içerisinde bulundugu ve spor etkinliklerinin merkezi konuma getirilmesi için yogun çalismalarin yapildigi Siralik Spor Kompleksine ek olarak 9 bin metrekarelik alan sahip ek antrenman sahasini da Düzce’ye kazandirilmasini saglayan müdürlük, Hamidiye Mahallesinde konuslu bulunan ve Sali Pazari adi altinda birçok mahallenin ortak pazaryeri olarak hizmet veren bölgeye 2 bin 337 metrekare kapali alana sahip modern pazaryerinin yapiminda önemli mesafe kat etti.

Müdürlük, sehrin dört bir yaninda rutin belediyecilik hizmetlerinin yani sira hayati kolaylastiracak hizmetler üretmeye bugün oldugu gibi bundan sonrasinda da devam edecek.
Kaynak: İHA