Is Bankasi Resim Heykel Müzesi 12 Yas Altina Ve Okul Gruplarina Ücretsiz

Is Bankasi Resim Heykel Müzesi’nin 2024 yili ücret tarifesi ve müzeden ücretsiz yararlanabilecekler açiklandi.

Is Bankasi Resim Heykel Müzesi 12 Yas Altina Ve Okul Gruplarina Ücretsiz


Cumhuriyetimizin 100. yilina armagan olarak 29 Ekim’de ziyarete açilan Türkiye Is Bankasi Resim Heykel Müzesi, 1940’li yillardan itibaren biriktirilen Türkiye Is Bankasi Sanat Eserleri Koleksiyonu’na ev sahipligi yapiyor. Açildigi günden itibaren sanatseverlerin büyük ilgi gösterdigi Müze, 2 ayda 40 bini askin ziyaretçi agirladi.

Müzeyi ücretsiz ziyaret edebilecekler

12 yas alti çocuklar, ögretmenleri esligindeki okul gruplari, Maximiles Black ve Privia Black kart sahipleri, Is Bankasi çalisan ve emeklileri ile beraberlerindeki aile bireyleri ve istirak çalisanlari, ICOM (Uluslararasi Müzeler Konseyi) üyeleri, kültür-sanat kurulusu çalisanlari, gazeteciler, gaziler, sehit ve gazilerin aileleri, engelliler ve refakatçilerinin de müzeyi ücretsiz ziyaret edebilecek

2024 ücret tarifesi

2 Ocak’tan itibaren yetiskin ziyaretçiler için 50 TL, ögrenci ve 65 yas üstü ziyaretçiler içinse 20 TL, uluslararasi ziyaretçiler için yetiskin biletleri 100 TL, ögrenci ve 65 yas üzeri biletleri ise 40 TL olarak belirlendi. Biletler müze girisindeki gisede ve Biletix üzerinden satisa sunuluyor. Ziyaretle ilgili detayli bilgiye ISE issanat.com.tr üzerinden ulasilabiliyor.

Müzenin açik oldugu gün ve saatler

1 Ocak, Ramazan ve Kurban Bayramlarinin ilk günleri ile Pazartesi günleri kapali olan müzenin kis dönemi ziyaret saatleri hafta içi günlerde 10.00 - 19.00 (son ziyaretçi kabulü 18.30), hafta sonu ise 12.00 - 19.00 (son ziyaretçi kabulü 18.30) olarak düzenlendi.



Osman Hamdi Bey’den Seker Ahmet Pasa’ya Türkiye’nin en genis koleksiyonlarindan

Osman Hamdi Bey’den Seker Ahmet Pasa’ya, Hoca Ali Riza’dan Ibrahim Çalli’ya pek çok sanatçinin 2.700 civarinda eserinin bulundugu Türkiye Is Bankasi Sanat Eserleri Koleksiyonu, ülkemizin en genis ve en zengin özel koleksiyonlarindan biri olarak biliniyor. Koleksiyonda özel bir seçkiye ev sahipligi yapan Resim Heykel Müzesi içerisinde 4 ve 5’inci katlarda kalici sergi “Türk Resmini Izlemek”, 2 ve 3’üncü katlarda ise süreli sergi “Istanbul’un Resmi” yer aliyor.

Çalli’nin Atatürk portreleri

Feyhaman Duran ve Ibrahim Çalli’nin Atatürk portreleriyle izleyiciyi karsilayan kalici sergide, 19. yüzyil sonu-20. yüzyil basi Türk resim sanatinin öncü ressamlarinin, Çalli kusaginin, Anadolu esinlenmelerinin ve d Grubu sanatçilarinin nadide eserleri yer aliyor.

Süreli sergi ’Istanbul’un Resmi’nde 350 farkli Istanbul

Süreli Sergi “Istanbul’un Resmi”nde ise Türkiye Is Bankasi Sanat Eserleri Koleksiyonu’nda yer alan Istanbul peyzajlarindan bir seçki sunuluyor. Anadolu ve Avrupa yakasindan 350’ye yakin Istanbul tablosunun yer aldigi sergiye siirler eslik ediyor.
Kaynak: İHA