(ÖZEL) Okullarda Yeni Egitim Ögretim Yili Hazirliklari

Ülkedeki birçok okul gibi Eskisehir Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi de yeni egitim ögretim yilina hazir. Haziran ayindan bu yana okulda boya badana, masa, sandalyelerin ve atölyeden dönüstürülmüs siniflarin tamir ve tadilatlari tamamen bitti.

(ÖZEL) Okullarda Yeni Egitim Ögretim Yili Hazirliklari
Okulu Uyum Programi çerçevesinde hafta basi okul öncesi, ilkokul 1’inci ve lise 9’uncu sinif ögrencileri ders basi yapmisti. 9 Eylül Pazartesi günü de orta ögretim ve liselerde derslere baslayacak. Eskisehir’deki birçok okulun, yeni egitim ve ögretim yili hazirliklari tamamladi. Ögrencilere daha saglikli bir ortamda egitim görmeleri için okul yöneticileri çalismalarini titizlikle sürdürdü. Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde de Müdür Sirri Kabadayi ve Müdür Yardimci Yüksel Ünal, 2023 - 2024 egitim ögretim dönemi için Haziran ayindan bu yana hazirlik yaptiklarini, okulda boya badana, masa, sandalyelerin ve atölyeden dönüstürülmüs siniflarin tamir ve tadilatlarinin tamamen bittigini ifade etti.



“27 derslik olarak egitim ögretime okulumuz hazir bir vaziyette”

Okul Müdür Yardimcisi Yüksel Ünal, yeni egitim ögretim yilinda 27 derslikle egitime hazir olduklarini ifade ederek “Bizim okulda toplam 27 derslik var. Bu 27 dersligi biz Haziran ayinda öncelikle boya badana isleri vardi onlari bitirdik. Suanda siniflarimizin tamami boya badana isleri hal olmus durumda. Bazilarinda onarim yapildi. Bazi siniflarimiz vardi, atölyeden dönüsme biz buralardaki fazla ekipmanlari söktük. Oranlarinda tamir ve tadilati yapildi. Mobilya olarak, siralarimiz vardi. Bunlarin üzerinde çizikler vardi. Siralarimiz zimparalandi cilasi yapildi. Suanda 27 derslik olarak egitim ögretime okulumuz hazir bir vaziyettedir. Tüm hazirliklarimizi okulumuzda tamamladik. Ögrencilerimize her zaman söylüyorum, bunlarin hepsi devlet mali, bunlar bizim için çok kiymetli. Mümkün mertebe dikkat etmeleri gerektigini, yani vatan gibi düsünün bu siraya zarar vermek vatana zarar vermek gibi, bu gözle bakilmasi gerek. Mutlaka dikkat edilmesi gerek. Kötü niyetli olmasalar da bu tür aksakliklar, olumsuz durumlar yasana biliyor. Yeni egitim ögretim yilinda tüm ögrencilere, ögretmenlere ve velilerimize hayirli geçmesini temenni ediyorum. Insallah çok güzel bir yil olur” dedi.



“Ögretmenlerimiz, okulumuz ve dersliklerimiz hazir “

Okul Müdürü Sirri Kabadayi ise mesleki egitimin öneminden ve gelisimine vurgu yaparak sunlari söyledi;

“Gerçekten güvenli bir gelecegim mesleki egitimle gelecegini buradan ifade etmek istiyorum. Su anda kalkmamizin dinamosu olan mesleki egitim, çok ama çok iyi bir noktaya geldi Eskisehir’deki kayitlarimiz en üst seviyesine ulasti. Hem örgün egitimde hem de mesleki egitim merkezi programinda çok üst düzeyde ve yüksek puanli ögrencilerimizi kayit ettik. Eski adiyla çiraklik egitim, yeni adiyla mesleki egitim merkezi programlarimiza çok yogun talep var. Bu yogun talep üzerine biz bu yil Pazar günleri de egitim yapmaya karar verdik. Okulumuza ilgi ve yogun talep o kadar fazla oldu ki biz dersliklerimize ögrencilerimizi sigdiramadik. Ögretmenlerimizin, binalarimizin ve dersliklerimizin hazir oldugunu burada ifade etmek istiyorum. Tüm ögrencileri mesleki ve teknik anadolu liseleri ile mesleki egitim merkezi programlarina katilmaya davet ediyorum.”
Kaynak: İHA