Kütahya'da 'Halk Sagligi Haftasi' Etkinlikleri

Kütahya’da “Halk Sagligi Haftasi” dolayisiyla Il Saglik Müdürlügünce valilik önünde stant kuruldu.

Kütahya'da 'Halk Sagligi Haftasi' Etkinlikleri
Saglik Müdürlügünce 3-9 Eylül Halk Sagligi Haftasi etkinlikleri çerçevesinde, Saglik Bakanligi tarafindan belirlenen “Saglikla Yasayan Türkiye” temasi göz önünde bulundurularak halki aydinlatmak ve yürütülen çalismalara dikkat çekmek amaciyla kurulan stantlar Vali Yardimcisi Aydin Börü’nün katilimiyla açildi.

Vali Yardimcisi Aydin Börü, Il Emniyet Müdürü Hakan Sirali, Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdür V. Ercan Turhan, Çalisma ve Is Kurumu Il Müdürü Erdogan Sahin, 112 Acil Çagri Merkezi Müdürü Tamer Yigit ve Saglik Müdürlügü yöneticileri ile birlikte stantlari ziyaret eden Il Saglik Müdürü Dr. Ögr. Üyesi Sertas Erarslan, görevli personellerden bilgiler alarak, çalismalarinda kolaylik diledi.

Stantlarda, halka agiz ve dis sagligi, tütün ürünlerinin zararlari, saglikli beslenme önerileri, fizyoterapi saglik hizmetleri, akilli ilaç kullanimi, organ bagisinin yaninda, kronik hastaliklar, hipertansiyon, diyabet, obezite, kardiyovasküler, kanser, solunum yolu hastaliklari ve benzeri konularda da bilgiler verilecek. Birinci Basamak danismanlik hizmetlerinin aktif olarak yürütüldügü ildeki Saglikli Hayat Merkezleri’nin ilgili birimlere yönlendirilerek kisilerin daha kolay ve hizli saglik hizmeti almalari saglanacak. Ayni zamanda vatandaslarin tansiyon ve seker ölçümleri yapilarak, kanser taramalari hakkinda bilgiler verilecek. Minik ziyaretçilere yönelik hediyeler ve vatandaslara saglik brosürü dagitimi yapilacak.

7-8 Eylül tarihleri arasinda valilik önünde 2 gün süre ile halka hizmet verecek.
Kaynak: İHA