Çine'de Sulama Borulari Yer Altina Indi

Aydin’in Çine ilçesinde yapimina baslanan Çine Ovasi Sulamasi 2. Kisim projesinde çalismalar araliksiz devam ederken, yer altina indirilen sulama borularinin montaji yapiliyor.

Çine'de Sulama Borulari Yer Altina Indi


Aydin’in önemli bölgelerinden olan Çine Ovasi’nda Devlet Su Isleri 21. Bölge Müdürlügü tarafindan yürütülen çalismalar araliksiz devam ediyor. Çine Ovasi’ni modern borulu sistem ile sulama imkani saglayacak olan Aydin Çine Sulamasi 2. kisim insaatinda çalismalar hiz kesmiyor. Projenin tamamlanmasi ile birlikte Çine Ovasi’nda bulunan 66 bin 800 dekar zirai arazinin modern borulu sistem ile sulanmasi saglanacak. Bu çerçevede yer altina indirilen sulama borularinin montaji yapiliyor.

Konu ile ilgili DSI 21. Bölge Müdürlügü’nden yapilan açiklamada “Aydin’in Çine Ovasi’nda 66 bin 800 dekar tarim arazisini modern borulu sulama sistemi ile sulama imkani saglayacak olan Çine Sulamasi 2. Kisim insaatinda sulama borularinin montaj çalismalari araliksiz devam ediyor. Bölge Müdürümüz Emrah Köleoglu, beraberinde Bölge Müdür Yardimcimiz Muzaffer Gömleksiz ve ilgili Sube Müdürlerimizden olusan heyet ile Çine Sulamasi 2. Kisim insaatinda devam eden sulama borularinin montaj çalismalarinda incelemelerde bulundu. Söz konusu sulama insaatinin tamamlanmasiyla birlikte tarimsal üretimin artirilmasi hedeflenmektedir” ifadeleri yer aldi.
Kaynak: İHA