Büyüksehirden Çalisanlarina Bir Zam Daha

Sakarya Büyüksehir Belediyesi, isçilerin refahina katki sunmak için yüzde 40’lik bir iyilestirmeyi saglayacak sözlesmeyi imzaladi.

Sakarya Büyüksehir Belediyesi bagli SASKI Personel A.S, SASKI, SASAY ve BELPAS sirketleri çalisanlarinin ücretlerinin iyilestirilmesi adina Hizmet-Is Sendikasiyla ek protokol yapildi. AKOM’da düzenlenen törende atilan imzayla büyüksehir bünyesinde Sakarya için emek gösterenlerin ücretleri ‘ek sözlesme’ çerçevesinde yüzde 40 oraninda iyilestirildi. Protokol çerçevesinde büroda, sahada ve tüm birimlerde görev yapan personelin ücretlerinde yil sonuna kadar ciddi bir iyilestirme yapilmis oldu. Imzayi atan Baskan Ekrem Yüce, “Hep birlikte sehrimizi daha ileriye tasimak için mücadele ediyoruz. Insallah bu mücadelemiz ile sehrimizin gelismesini ve tüm dünyada taninmasini saglayacagiz. Cumhurbaskanimiz çalisanlarimizin refah seviyesini adeta bir toplu mücadele olarak ele aldi ve milletimizi rahatlatacak zamlar gerçeklestirdi. 2023 yili basinda yüzde 54,66’lik zam oraniyla açiklamis oldugu asgari ücreti net 8 bin 500 liraya çikardi. Bizler de Cumhurbaskanimizin baslattigi mücadeleye destek olmak, çalisma arkadaslarimizin sartlarini iyilestirmek adina toplamda yüzde 80’lik bir zam yapmistik” dedi.



“Elimizi tasin altina koyduk”

Küresel ekonomide yasanan dalgalanmalar tüm dünyada etkisini sürdürdügünü ifade eden Yüce, “Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in “Ülkemizdeki hiçbir kesimi enflasyona ezdirmeyecegiz” sözünü yerine getirmek için bizler de elimizi tasin altina koyduk ve üzerimize düseni yaptik. Yaptigimiz yogun müzakereler neticesinde bugün ek protokol imzaladik. Hemserilerimize hizmet için gündüz gece demeden fedakârca gayret gösteren ve en iyi zammi hak eden arkadaslarimizin günlük yevmiyelerinde yüzde 40 oraninda zam gerçeklestiriyoruz. Yaptigimiz düzenleme ve iyilestirmelerin hayirli olmasini diliyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA