Türkiye-Japonya Enerji Forumu'nun Baslatilmasina Iliskin Ortak Bildiri Imzalandi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Alparslan Bayraktar, ’’2024 yili, Türkiye ve Japonya’nin diplomatik iliskilerinin 100’üncü yil dönümü. 2024 yili bu açidan çok önemli. Türkiye-Japonya Enerji Formu’nun iki ülke arasinda is birliginin gelismesine hizmet edecegini düsünüyoruz’’ dedi.

Türkiye-Japonya Enerji Forumu'nun Baslatilmasina Iliskin Ortak Bildiri Imzalandi


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Alparslan Bayraktar, Jetro (Japon Dis Ticaret Teskilati) tarafindan düzenlenen Japonya-Türkiye Is Forumu’na katildi.

Forum öncesi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Alparslan Bayraktar ile Japonya Ekonomi, Ticaret ve Sanayi Bakani Yasutoshi Nishimura arasinda bir görüsme gerçeklestirildi.

Söz konusu görüsmede Türkiye ile Japonya arasinda enerji alaninda muhtemel isbirlikleri degerlendirilmis olup, bakanlar tarafindan enerji alanindaki isbirliginin gelistirilmesi amaciyla düzenlenmesi planlanan Türkiye-Japonya Enerji Forumu’nun baslatilmasina iliskin olarak bir ortak bildiri imzalandi. Bu kapsamda, Japonya ile ‘Yenilenebilir Enerji, Enerji Verimliligi, Dogal Gaz ve Yeni Yakitlar/Teknolojiler’ ana basliklari altinda is birligi gelistirilmesi planlaniyor.

Törende konusan Bakan Bayraktar, ’’2024 yili, Türkiye ve Japonya’nin diplomatik iliskilerinin 100’üncü yil dönümü. 2024 yili bu açidan çok önemli. Türkiye-Japonya Enerji Formu’nun iki ülke arasinda is birliginin gelismesine hizmet edecegini düsünüyoruz. Bu iliskinin hayirli olmasini diliyorum’’ dedi.



"Enerji alanindaki is birligi için önemli ve büyük bir adim attik"

Bakan Nishimura ise söyle konustu: ’’Bakan Alparslan Bayraktar’a çok tesekkür ederim. Yaptigimiz görüsmede iki ülke arasindaki ikili iliskiler hakkinda konustuk. Japonya ve Türkiye arasinda enerji alanindaki is birligi için önemli ve büyük bir adim attik. Önümüzdeki sene 100’üncü yildönümümüz vesilesi ile Tokyo’da söz konusu forumu düzenlemeyi planliyoruz. Su an mutabik kaldigimiz enerji forumuna baslangiç yaparak maden alaninda da ikili is birliklerimizin ilerleyecegini umuyorum. Önümüzdeki dönemde enerji basta olmak üzere çesitli alanlarda is birliklerimizin olmasini umuyorum.’’
Kaynak: İHA