TMO Ardahan'da Ilk Kez Hububat Alima Basladi

Türkiye’nin her bölgesinde dönem dönem çiftçilerden ürün satin alan Türkiye Mahsulleri Ofisi, Ardahan’da da ilk kez hububat alimina basladi.

TMO Ardahan'da Ilk Kez Hububat Alima Basladi
Ardahan Ziraat Odasi Baskani Latifsah Sural, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) Ardahan’da hububat alimi yapmaya basladigini ifade etti.

Baskan Sural, Sulakyurt Köyü yolu üzerinde kurulan TMO alim deposunu ziyaret etti. TMO’nun randevu sistemiyle alim yapacagini belirten Sural, “TMO arpada alim basina kilogram olarak 7 lira, bugdayda ise, 8 lira ödemede bulunulacak. Bunun yaninda devlet destegi de olacak” dedi.

Çiftçilerin alim fiyatindan memnun oldugunu ifade eden Sural sunlari kaydetti; "TMO ilk defa Ardahan’da hububat alimi yapmaya basladi.

Ziraat odasi olarak uzun yillardan beri ugras veriyorduk. Göstermis oldugumuz mücadelemiz sonuç verdi ve TMO ilk kez Ardahan’da hububat alimina basladi.

TMO subesinin Ardahan’da kalici olmasi içinde çalisiyoruz. Ilk kez olmasina ragmen yüksek rekolte bekliyoruz. Arpada alim basina kilogram olarak 7 lira, bugdayda ise, 8 lira ödemede bulunulacak. Bunun yaninda devlet destegi olacak. Fiyatlar iyi, çiftçimiz de memnun. Çiftçi elindeki ürününü TMO’ya teslim etmesinin akabinde parasini da 1 ay sonrasinda alabilecek. Üreticilerimiz acele etmeden ürünlerini süre kisitlamasi olmadan TMO’nun randevu sistemi adresi https://randevu.tmo.gov.tr üzerinden randevularini alarak rahatça yapabilirler. Insallah alin teri güzel bir sekilde degerlenir. Bizde buna bir nebze katkida bulunduysak onlar kadar mutluyuz. Su anda üretici fiyatlardan memnun. Ardahan’a bu imkani saglayan TMO yetkililerine ve çalisanlarina tesekkür ederim. Çiftçilerimize hayirli olsun" dedi.

Kaynak: İHA