Pamukkale'nin Ziyaretçi Sayisi Her Geçen Gün Artiyor

Denizli’nin beyaz cenneti Pamukkale’de yerli ve yabanci turist yogunlugu devam ediyor. Bölgeyi yilin ilk 8 ayinda toplam 1 milyon 512 bin 648 kisi ziyaret ederken, turist sayisinda geçen yila göre yüzde 17 artis yasandi.

Pamukkale'nin Ziyaretçi Sayisi Her Geçen Gün Artiyor
UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Pamukkale travertenlerini her yil yerli ve yabanci binlerce turist ziyaret ediyor. Ziyaretçilerin artik Müze Kart ile giris yapabildigi Pamukkale travertenlerinin agustos ayi ziyaretçi sayisi açiklandi. Agustos ayinda Pamukkale’yi 362 bin 883 kisi ziyaret ederken, 2022 yilinda ayni ayda 351 bin 706 ziyaretçi girisi oldugu ve ziyaretçi sayisinda yüzde 3,17 artis gerçeklestigi belirtildi. Yilin ilk 8 ayinda ise beyaz cenneti toplam 1 milyon 512 bin 648 kisi ziyaret etti. Geçtigimiz yil Pamukkale ören yerine ayni dönemde toplam 1 milyon 285 bin 795 kisi ziyaret gerçeklestirmisti. Pamukkale’ye ziyaretçi giris rakamlarina göre geçtigimiz 2022 yilina oranla yüzde 17,64 artis yasandi.

“Burasi çok güzel, tekrardan gelmeyi düsünüyoruz”

Güzelligiyle göz kamastiran Pamukkale’yi Fransa’dan ikinci defa ziyarete gelen Selvinaz Yaman, “Bir önceki geldigimde aksama dogru gelmistim ama bu sefer ailemle birlikte geldim. Burasi çok güzel, tekrardan gelmeyi düsünüyoruz. Pamukkale gerçekten dünyada tek ama Fransa’da da gezilecek yerler var. Burasi çok daha güzel gerçekten” dedi.



“Doganin buraya bir hediyesi”

Bursa’dan gelen Duran Boz ise, Pamukkale’yi uzun zamandir görmek istedigini söyleyerek, “Pamukkale’yi çok güzel buldum ama fotograflarda baktigimda suyu çoktu, azalmis. Gezilecek görülecek bir yer, herkese tavsiye ederim” seklinde konustu.

Esi Züleyha Boz da, “Ben böyle bir yer hiç görmedim, çok güzel. Denizli konum olarak da çok güzel ve suyu da bol. Bu bölgeyi sevdik. Ilk defa geldim, burasi gerçekten çok hos bir yer. Çok enteresan, doganin buraya bir hediyesi gibi öyle düsünüyorum” diye konustu.

Öte yandan, havadan görüntülenen Pamukkale yogunlugu ile dikkat çekti.
Kaynak: İHA