Odunpazari Esnafi Turistlerin Ilgisinden Memnun

Eskisehir’de turistlerin gözde mekânlarindan birisi olan Tarihi Odunpazari Evleri esnafi, bu sene islerin düsük olmasini beklerken yogun talep gösterilmesi karsisinda memnun olduklarini söyledi.

Odunpazari Esnafi Turistlerin Ilgisinden Memnun
Eskisehir Tarihi Odunpazari Evleri bölgesinde bu yaz sezonu hareketli geçti. Yaz aylarinin baslarinda meydana gelen kuvvetli saganak yagislar sebebiyle islerin yavas devam etmesini bekleyen esnaf, daha sonra gelen turistlerden memnun. Hediyelik esyalara yogun talep gösterildigini belirten Odunpazari esnafi, magnetler basta olmak üzere lületasi ürünü, Eskisehir yazili kupa, tepsi ve anahtarlik gibi hediyelik esyalar ile dogal taslarin çok satildigini belirtti.

Tur plani yapan vatandaslarin deprem felaketinden sonra rotasyonlarini Eskisehir’e kaydirmaya basladiklarini gözlemleyen bölge esnafi, an itibariyle turist akinlarinin devam ettigini aktardi.

“Biz islerin durgun geçmesini bekliyorduk ama tam tersi oldu”

Tarihi Odunpazari Evleri’nde esnaflik yapan Bülent Elbasan, bu sene beklemedikleri oranda ilgiyle karsilastiklarini söyledi.

Sadece mayis ayindaki seçimlerin ve yaz aylarinin baslarinda etkili olan yagmurlu havalarda islerinin düstügünü ifade eden Elbasan, “Islerimiz su anda çok güzel gidiyor. Ancak bu sene büyük bir deprem felaketi yasadik ve hepimiz bundan derinden etkilendik. Oraya gidecek bir turist akini rota degisikligine girdi. Bu rotalardan birisi de Eskisehir oldu. Yani o taraflari iptal edip bu taraflara gelenler var. Dolayisiyla bu sezon daha hareketli oldu. Turistlerimiz ilk olarak magnetlerden alisveris yapiyorlar. Burada lületasi meshur, ustalarimiz var. O yüzden lületasi ürünleri de ilgi görüyor. Üzerinde Eskisehir yazan kupa, tepsi, kül tablasi ya da anahtarlik olsun hepsi satiliyor. Onun disinda dogal tasa büyük bir ilgi var. Önceden özellikle gençler çok aliyordu. Simdi herkes almaya basladi.

Çünkü hepsinin ayri ayri anlami var ve bazilarinin sifa özelligi de bulunuyor” dedi.

Kaynak: İHA