Karacabey'de Tarimsal Sulama Için Sevindirici Gelisme

Karacabey Belediye Baskani Ali Özkan, kirsal mahallelerden Keslik’te tarimsal sulamada kullanilan gölet için ilave derivasyon hatti çalismalarinin yakinda tamamlanacagini duyurdu. Özkan, BUSKI marifetiyle hayata geçirilen proje ile tarim sulamada kullanilan mevcut göletin kapasitesinin artirilarak, daha uzun süre faydalanilabilecegini belirtti.

Karacabey'de Tarimsal Sulama Için Sevindirici Gelisme
Karacabey Belediye Baskani Ali Özkan, Keslik’te tarimsal sulamada kullanilan Keslik Göleti’nin degisim iklim sartlari ve artan tarimsal faaliyetler nedeniyle günden güne yetersiz kaldigindan dolayi BUSKI marifetiyle devilasyon hatti projesini hayata geçirdiklerini belirtti.

Özkan, BUSKI marifetiyle hayata geçirilen proje ile tarim sulamada kullanilan mevcut göletin kapasitesinin artirilarak, daha uzun süre faydalanilabilecegini belirtti.

Üreticilerimizin daima yanindayiz

Özellikle degisen iklim sartlari ile birlikte artan tarimsal faaliyetler nedeniyle, göletin sulamada yetersiz kaldigini ifade eden Özkan konuyla ilgili yaptigi açiklamada, “Ilçemizde tarimdan yana her türlü faaliyeti destekliyor ve üreticilerimizin yaninda olmaya çalisiyoruz. Keslik Göleti, bölgedeki tarimsal faaliyetler için hayati önem tasiyan bir gölet. Ve günden güne yaz sezonunda buradaki su kapasitesi kullanimda yetersiz kaliyordu. Bu konuyla ilgili BUSKI ile yaptigimiz görüsmeler neticesinde, ekstra bir derivasyon hatti yapimina baslandi. Ve bir aksilik çikmazsa 2 ay gibi bir sürede çalismalar tamamlanmis olacak” dedi.

Sulama mevsimi rahat geçecek

6 bin metrelik bir hatta, 225’lik borularla getirilen su ile bölgedeki tarimsal sulamada önemli bir risk ortadan kaldirilmis olacak diyen Baskan Özkan, “Çiftçilerimiz bu hat ile birlikte, sulama mevsimini rahatlikla bitirecek” dedi.

Baskan Özkan, bu çalisma nedeniyle basta Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas olmak üzere BUSKI yönetimi ve personeline de ayrica tesekkürlerini iletti.
Kaynak: İHA