Erenler Ilçesinin Altyapisi Için Büyük Adim

Sakarya Büyüksehir Belediyesi, Erenler ilçesinin altyapisina güç katacak 60 milyon TL maliyetli projenin ikinci etabina yapilan törenle basladi.

Erenler Ilçesinin Altyapisi Için Büyük Adim
Sakarya Büyüksehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Idaresi (SASKI) ekipleri, sehrin güçlü bir altyapi agina kavusmasi için mesai harciyor. Kirsal bölgelerde ve sehrin merkezinde hayati çalismalara imza atan Büyüksehir, toplamda 60 milyon TL maliyetli projenin ikinci etabini baslatti. 5 bin 260 metre içme suyu, 2 bin 266 metre yagmur suyu, 176 yagmur suyu izgarasi, 3 yangin hidrant montajini kapsayan bu etap, Dilmen Mahallesi’nin altyapisi için tarihi bir çalisma olacak. Bölgeye kesintisiz bir içme suyu teminini saglayacak proje, ayni zamanda yogun yagislarda sel ve su baskinlarinin olusmasini önleyecek.

Sakarya’nin her kösesinde çalismalar yürüttüklerini aktaran Sakaya Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Yüce, “Bugün, 60 milyon TL degerinde gerçeklestirdigimiz dev altyapi projemizin ikinci etabina baslama serefine nail olmanin gururunu yasiyoruz. Sehrimizin güçlü altyapi aginin devamliligi ve Dilmen Mahallemizin sakinleri için hayata geçirdigimiz bu altyapi projemiz, vatandasimizin yasam kalitesini artirmanin yani sira gelecek nesillere daha iyi bir çevre birakma sözümüzün de bir yansimasidir” dedi.



“Sakarya’mizin refahina da katki saglamis olacagiz”

Çalismalarla sehri güçlendirdiklerini ifade eden Yüce, “Altyapi çalismalarimiz sayesinde bölgedeki yogun yagislarin sebebiyet verebilecegi her türlü su birikintisine ve baskinina çözüm kavusturmus olacak, hayata geçirilecek içme suyu hatti ile kesintisiz ve saglikli içme suyunu vatandaslarimizla bulusturmus olacagiz. Bu projemizin tamamlanmasiyla sadece bir mahallemizin degil, tüm Sakarya’mizin refahina da katki saglamis olacagiz. Gönül belediyeciligi anlayisi, vatandaslarimizla sürekli diyalog halinde olmayi, onlarin ihtiyaçlarini anlayip çözüm üretmeyi gerektirir” diye konustu.



“Dilmen’i sil bastan yenileyecegiz”

Erenler Belediye Baskani Rahmi Sengül ise “Güzel ilçemizin en orta noktasinda Dilmen’de Büyüksehir ile birlikte çalismalarimizi koordineli bir sekilde yürütüyoruz. 1. Etap çalismalarimiz 2 cadde ve 26 sokakla beraber tamamlamis olduk. 10 bin ton asfaltlama sonrasi kaldirim çalismalarimizda son noktaya geldi. Bugün burada lansmanini gerçeklestirdigimiz 2. etap çalismalarimizda ise 1 cadde ve 10 sokagimizla Dilmen’i sil bastan yenileyecegiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA