Bilecik Belediyesine 90 Milyon Ek Bütçe Oy Çoklugu Ile Kabul Edildi

Bilecik Belediyesi eylül ayi belediye meclis toplantisi, Belediye Baskan V. Melek Mizrak Subasi baskanliginda yapildi.

Bilecik Belediyesine 90 Milyon Ek Bütçe Oy Çoklugu Ile Kabul Edildi
Seyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde gerçeklestirilen toplantida 10 adet gündem maddesi görüsülerek karara baglandi. Toplanti baslangicinda, Malazgirt Meydan Muharebesi ile Baskomutanlik Meydan Muharebesi zaferleri dolayisiyla basta Sultan Alparslan ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm sehitlerimiz için saygi durusunda bulunuldu ve Istiklal Marsi okundu. Kent Konseyi Çocuk Meclisi Baskani ve üyelerinin de bulundugu meclis toplantisinda çocuk meclisi baskani ve üyeleri kürsüde talep ve görüslerini aktardi.

Bilecik Muhtarlar Dernegi Baskanligi’nin Ortak Hizmet Projesi Isbirligi Protokolünde degisiklik yapilmasi konusunun görüsülerek kabul edildigi toplantida, dolu memur kadrolarinda derece degisikligi yapilmasi konusunun görüsülerek karara baglandi.

Otopark ücretleri komisyona sevk edildi

Bir sirket tarafindan Belediye Baskanligina sartsiz olarak bagislanan 1 adet ticari aracin kabulü konusunun görüsülerek kabul edildigi toplantida ayrica Bilecik merkezde yer alan yol üstü otopark alanlarinda kiraci Okan Keten’in 10 Agustos 2023 tarihli dilekçesinde belirttigi otopark saat ücretlerinin piyasa kosullarina uygun olarak güncellenmesi talebi Ücret ve Tarife Komisyonuna görüsülmek üzere sevk edildi. Bunun yani sira sehir içi toplu tasima araçlarinda uygulanacak bilet ücret tarifesinin yeniden belirlenmesi konusu da görüsülmek üzere Ücret ve Tarife Komisyonuna havale edildi. Iki adet konunun Imar Komisyonuna havale edildigi toplantida ayrica, 5393 Sayili Belediye Kanunu’nun 18’inci maddesinin 1’inci fikrasinin (b) bendine istinaden ödenek aktarma konusunun görüsülerek karara baglandi.

90 milyon ek bütçe oy çoklugu ile kabul edildi

Iç borçlanma konusunda Belediye Baskan Vekiline yetki verilmesi konusunun görüsülerek oy çokluguyla kararin alindigi toplantida son gündem maddesi olarak 5393 Sayili Belediye Kanunu’nun 18’inci maddesinin 1’inci fikrasinin (b) bendine istinaden 2023 Mali Yili Bütçesine ek olarak 90 milyon ek bütçe yapilmasi konusu görüsülerek, oy çokluguyla karara baglandi.
Kaynak: İHA