Bati Trakya'daki Müslümanlarin Mezar Taslarini Kirdilar

Yunanistan bir yandan yanginlar ile mücadele ederken , Bati Trakya‘da Rodop iline bagli Narliköy‘de (Polianthos), kimligi belirsiz kisiler Müslüman köy mezarligina girilerek mezar taslarini kirildi.

Bati Trakya'daki Müslümanlarin Mezar Taslarini Kirdilar
Narliköy köyünün Müslüman mezarligina gece geç saatte geldigi iddia edilen kisiler tarafindan mezar taslari kirildi. Sabah erken saatlerde durumu gören vatandaslar polise haber verdi. Olay yerine gelen polis ekipleri mezar taslarini yerinden söken ve kiran saldirganlar hakkinda inceleme baslatirken Gümülcine Müftüsü Ibrahim Serif ve Iskeçe Milletvekili Burhan Baran sosyal medya hesaplari üzerinden kinama yayimladilar.

Konuya iliskin açiklama yapan Gümülcine Müftüsü Ibrahim Serif “Gümülcine -Narliköyde soydaslarimiza ait mezarlikta yirmi kadar mezar meçhul kisiler tarafindan tahrip edilmistir. Polise intikal eden olayda failler bulunur, insallah gerekli ceza verilir” dedi.



“Halkimizi sagduyulu olmaya davet ediyorum”

Iskeçe Milletvekili Burhan Baran, “Narliköy’de kimligi belirsiz kisi veya kisilerce köy mezarligina ve tüm kutsallara yapilan saldirilari kiniyorum. Sebep olanlarin, yapanlarin en kisa sürede yakalanip kanun önüne çikartilmasi kolluk güçlerinden beklentimdir. Halkimizi olay aydinlatilincaya kadar sagduyulu olmaya davet ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA