Baskan Seçer, Sahilde Açilisi Için Gün Sayan Yapilari Inceledi

İçel Büyüksehir Belediye Baskani Vahap Seçer, Büyüksehir Belediyesi tarafindan sahile kazandirilan yapilari inceledi. Kisa sürede açilacak olan Babil Su Sporlari Merkezi ve Panayir Kafe hakkinda yetkililerden bilgi alan Seçer, sahilde hizmet vermeye baslayan Tatlilik Kafeyi de ziyaret etti.

Baskan Seçer, Sahilde Açilisi Için Gün Sayan Yapilari Inceledi
Baskan Seçer’e saha incelemeleri esnasinda, İçel Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Tarik Irde, Etüt ve Projeler Dairesi Baskani Nur Banu Çelik, Fen Isleri Dairesi Baskani Serdar Gökpinar, Park ve Bahçeler Dairesi Baskani Salim Serdar Gökçek, Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Baskani Emrullah Taskin ile teknik ekip eslik etti.

Babil Su Sporlari Merkezi kisa sürede İçellilerin hizmetinde

Baskan Seçer, saha ziyaretlerinde ilk olarak Mezitli ilçesinde yer alan Babil Su Sporlari Merkezini inceledi. 340 metrekarelik alana yelken kulübü ve kano-kürek kulübü birimleri yapilacagi belirtilirken tesis, alanda belirlenen bölgeye görselligi bozmadan ve denizle iliski içinde tasarlandi. 2 ayri binadan olusan Babil Su Sporlari Merkezinin binalarindan biri kano-kürek için digeri ise yelkenliler için tasarlanip bazi bölümleri ortak kullanilacak.

Kano-kürek binasi 120 metrekare kapali alana sahip olup, içerisinde kanolara uygun ölçülerde depo ve kano idari binasi tasarlandi. Hafif malzeme kullanilarak dogaya zarar vermeyen, sürdürülebilir malzeme tercih edildi.

Babil Su Sporlari Merkezi incelemesinin ardindan ise İçel Büyüksehir Belediyesi bünyesinde hizmet vermeye baslayan ve Mezitli ilçesinde yer alan ‘Tatlilik Kafe’ye geçen Baskan Seçer, burada da incelemelerde bulunurken, çalisan personele kolayliklar diledi. İçel Büyüksehir Belediyesinin denize nazir kafelerinden bir tanesi olan ’Tatlilik Kafe’de yöresel ve geleneksel pek çok lezzetin satisi yapilirken, üretici kadinlara destek amaciyla da onlardan alinan ürünlerin de satisi gerçeklestiriliyor.

Son olarak Yenisehir ilçesinde yer alan ve kisa sürede hizmete baslayacak Panayir Kafeyi ziyaret eden Baskan Seçer, çalismalar ve son durum hakkinda bürokratlar, daire baskanlari ve teknik ekipten bilgi aldi. 113 metrekare kapali alan, mevcut saçak altinda istege bagli giyotin dograma ile açilip kapatilabilen 143 metrekarelik bir alana sahip olan Panayir Kafenin hem sabah hem de aksam halka hizmet vermesi planlaniyor. Tek katli bir yapi olan Panayir Kafenin ayni zamanda konsept bir proje olarak tasarlandigi belirtildi.
Kaynak: İHA