Baskan Büyükkiliç Açiklamasi 'Uluslararasi Yari Maratonu'nda Geri Sayim Basladi'

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç’in 150. Yilda 150 Projesi çerçevesinde bu yil üçüncüsü Mimar Sinan temasi ile düzenlenecek 3. Uluslararasi Kayseri Yari Maratonu için geri sayimin basladigini söyledi.

Baskan Büyükkiliç Açiklamasi 'Uluslararasi Yari Maratonu'nda Geri Sayim Basladi'
Büyüksehir Belediyesi’nin sporda öncü kurulusu Spor A.S. tarafindan bir ilke imza atilarak organize edilen ve 2021 yilinda baslatilarak geleneksel hale getirilen Uluslararasi Kayseri Yari Maratonu’nda kayitlar sürerken büyük heyecanin yasanacagi 24 Eylül Pazar için geri sayim basladi.

Baskan Büyükkiliç, konu ile ilgili yaptigi açiklamada, spora verdikleri önem dogrultusunda Büyüksehir Belediyesince imza atilan projeler çerçevesinde Kayseri’nin, yurt içi ve yurt disindan birçok profesyonel sporcunun bulusma noktasi olmayi sürdürdügünü animsatti.

Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç bu yil, Kayseri’de dogup dünya mimari sanatina mührünü vuran büyük deha Mimar Sinan temasiyla düzenlenecek 3’üncü Uluslararasi Kayseri Yari Maratonu’nun farkli uzunluklardaki parkurlari ile 7’den 70’e profesyonel ve amatör sporcularin yani sira halk kosusu ile de Kayserilileri spor ve eglencenin zirvesine çikarmaya hazirlandigini söyledi.



Büyük deha ‘Mimar Sinan’

Büyüksehir Belediyesi Spor A.S.’nin Kayseri’de ‘Bir maratondan daha fazlasi’ sloganiyla geleneksel hale getirdigi Kayseri Yari Maratonu’nun 3’üncüsünün 24 Eylül 2023 tarihinde gerçeklesecegini hatirlatan Baskan Büyükkiliç, “Her sene sehrin kültürel degerlerini ve kentin güzelliklerini tüm dünyaya tanitmayi hedefleyen Büyüksehir’imiz, maratonun ilkinde Kültepe, ikincisinde Erciyes temasini ön plana çikarirken yari maratonun üçüncüsünün temasini ise büyük deha ‘Mimar Sinan’ olarak belirledi” dedi.

3. Uluslararasi Kayseri Yari Maratonu yine dopdolu

Büyükkiliç, 21 kilometre, 10 kilometre ve Halk Kosusu olarak 3 kategoride gerçeklesecek maratonda toplam 453 bin TL ödül dagitilacagini vurgulayarak, yaris ile ilgili su bilgileri verdi:

“Uluslararasi Kayseri Yari Maratonu’nda 21K genel klasman ödüllerinden Türk ve yabanci sporcular, 21K yas gruplari ödüllerinden yalnizca Türk sporcular, 10K genel klasman ödüllerinden yalnizca Türk sporcular ve 10K yas gruplari ödüllerinden yalnizca Türk sporcular yararlanabilecek. 22-23 Eylül tarihlerinde 09.00-20.00 saatleri arasi belirlenen kit dagitim noktasinda katilimcilara gögüs numarasi ve çanta ile ayni numarada olan bir adet ölçüm çipi verilecek. Her kosu baslangicindan 15 dakika önce kosucular nizami gögüs numaralari ile baslama noktasindaki yerlerini alacaklar. Giyinme kabinleri emanet esya teslim etme hizmetleri baslangiç noktasinda saglanacak. Güzergâhta yaklasik her 2,5 kilometrede ihtiyaç noktalari bulunacak. Kosu güzergâhinda tibbi hizmet saglanirken, belirlenen noktalarda ayrica su ve eglence noktalari bulunacak. Start öncesi kiyafet çantalari baslangiç noktasinda emanet esya alaninda teslim alinacak ve kosu sonrasi kiyafet çantalari gögüs numaralari karsiliginda bitis noktasinda teslim edilecek.”

Son kayit tarihinin 17 Eylül 2023 saat 20.00 olarak belirlendigini ifade eden Baskan Büyükkiliç, Büyüksehir Spor A.S.’nin spor kültürünü topluma asilamayi ve sporu hayatin daima bir parçasi haline getirmeyi amaçladigini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA