Avrupa Ülkelerinden Bile Talep Gören Saf Irk Köpekler, Erzincan'da Yetistiriliyor

Dünyanin en iyi koruma köpeklerinden olan ve ünü Türkiye sinirini asan basta Kangal olmak üzere saf irk köpekler Erzincan’da Pehlivan Kangal Köpek Çiftliginde yetistiriliyor. Avrupa ülkelerinden bile talep gören saf irk köpeklerin bazilarinin fiyati dudak uçuklatiyor.

Avrupa Ülkelerinden Bile Talep Gören Saf Irk Köpekler, Erzincan'da Yetistiriliyor
Güçlü yapilari, 25 kilometreye kadar görme yetenekleri ve 2 kilometreye kadar koku alma özelikleri ile dünyanin en iyi koruma köpeklerinden olan Kangallar heybeti ve fiyatlariyla adindan söz ettiriyor. Adeta dosta güven düsmana korku salan Kangal köpekleri yurtiçinden oldugu kadar yurtdisindan da alici buluyor. Yurt disindan 80 bin dolara kadar alicisi olan Kangal köpekleri yurtiçinde de 750 bin liraya kadar satilabiliyor.

Erzincan’da saf irk kangal cinsi köpeklerin yetistirildigi Pehlivan Kangal Köpek Çiftligindeki hayvanlar yurt disindan talep görüyor. Merak üzerine köpek beslemeye baslayan Enes Sariçiçek, simdi kurdugu çiftlikte saf irk kangal cinsi köpekler yetistiriyor. Çiftlikteki köpekler iri cüsseleri ile herkesin dikkatini çekerken, patilerinin üzerinde ayaga kalkan köpeklerin boyu sahibini bile asiyor.

Türkiye’de farkli illerden getirilerek bakimlari titizlikle yapilan köpeklerin her biri farkli özellige sahip. Günlük bakimlari yapilan, saglik kontrollerinden geçirilen köpekler çiftlikte özel olarak yetistiriliyor.

Pehlivan Kangal Köpek Çiftligi sahibi Enes Sariçiçek çiftlikte bulunan köpeklerin atalarinin meshur olugunu belirterek, “Burada ki köpeklerimizin hepsi soylu. Atasi, dedesi bilinen köpekler. Burada üretim yapiyoruz. Iyi soylarin ortaya çikmasi için ugrasiyoruz. Her gün hayvanlarin yemeklerini pisiriyoruz. Çig et vermiyoruz. Bakimlarini düzenli bir sekilde veteriner hekim kontrolünde yapiyoruz. Talep çok görüyoruz. Profesyonel olarak 4 yildir ugrasiyoruz. Her ilden gelen köpeklerimiz var” dedi.

Kaynak: İHA