Amasya Belediyesi Açiklamasi 'Amasya Merkez Sebeke Suyunda Sikinti Yok, Güvenle Kullanabilirsiniz'

Amasya Belediyesi, Amasya’nin Tasova ilçesinde sebeke suyu içen 150’den fazla kisinin bulanti, kusma ve ishal sikayetiyle hastaneye basvurarak tedavi edilmeleri üzerine açiklama yapti. Il merkezindeki suyun güvenle kullanilabileceginin belirtildigi açiklamada, “Amasya merkez sebeke suyu ile ilgili herhangi bir sikinti söz konusu degildir” denildi.

Amasya Belediyesi Açiklamasi 'Amasya Merkez Sebeke Suyunda Sikinti Yok, Güvenle Kullanabilirsiniz'
Tasova’da dün Tasova Belediyesi ekipleri tarafindan ana boru su hattinda yapilan çalisma sonrasi sebekeye yeniden su verildi.

Geç saatlerden itibaren çok sayida vatandas bulanti, kusma ve ishal sikayetiyle Tasova Devlet Hastanesi’ne basvurdu. Vatandaslarin bazilari ilçedeki Aile Sagligi Merkezi’ne yönlendirildi. 150’den fazla kisi tedavilerinin ardindan taburcu edildi. Kesinti yapilan içme suyundan analiz yapilmasi için örnekler alindi.

Konuyla ilgili yapilan ‘Amasya’da sebeke suyu sebebiyle 150 kisi hastaneye basvurdu’ baslikli haber üzerine Amasya Belediyesi de açilama yayinladi. Açiklamada, “Medya ve internet sitelerinde yer alan ‘Amasya’da sebeke suyu sebebiyle 150 kisi hastaneye basvurdu’ baslikli haberin kaynagi Tasova ilçemizindir. Amasya merkez sebeke suyu ile ilgili herhangi bir sikinti söz konusu degildir. Sebeke suyumuzu güvenle kullanabilirsiniz” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA