Taksim'de Ticari Taksiler Denetlendi

Istanbul Taksim’de trafik polisleri tarafindan ticari taksilere yönelik denetim yapildi. Denetimde kurallara uymayan, müsteri seçen ve evraklari eksik olan taksicilere ceza yazildi.

Taksim'de Ticari Taksiler Denetlendi
Istanbul Emniyet Müdürlügü Trafik Denetleme Sube Müdürlügü’ne bagli resmi trafik polisleri tarafindan Taksim’de taksicilere yönelik denetim gerçeklestirildi.

Denetimde emniyet kemeri takmama, sigorta eksikligi, ters dönüs yapma gibi kurallara uymayan 10 taksi sürücüsüne 436’sar lire idari para cezasi kesildi. Belediyeden ruhsati olmadigi belirlenen ve evrak eksikligi bulunan 4 taksiciye de 4 bin 64’er TL idari para cezasi kesilirken, araçlar çekici ile otoparka götürüldü.

"Emniyet kemeri aksam ailenize güvenle ulasabilmeniz içindir"

Denetimler sirasinda trafik polisi, emniyet kemerini arkadan takarak kullanan bir taksi sürücüsünü ceza yazmadan önce uyardi. Polis sürücüye, "Emniyet kemeri insan sagligi için kullanilir. Sizin güvenliginiz ve sagliginiz içindir. Aksam eve gittiginizde esinize, dostunuza güvenle ulasabilmeniz için bu emniyet kemerini icat etmisler, arkada baglamaniz için degil" ifadelerini kullandi.

Polis ekipleri turistleri tasiyan minibüs seklindeki ticari taksi sürücülerine taksimetre açik sekilde çalistiklari için tesekkür ederken, yolculari da taksimetre konusunda uyarmayi ihmal etmedi.
Kaynak: İHA