Kedinin Bogazindan Üç Olta Kancasi Çikti

Zonguldak’ta bir sokak kedisinin bogazindan üç olta kancasi çikti. Ameliyata alinan kedinin bogazindaki kancalarin derine saplandigi ortaya çikarken ameliyatin ardindan sagligina kavustu.

Kedinin Bogazindan Üç Olta Kancasi Çikti
Kilimli ilçesinde bir sokak kedisinin agzinda kanca oldugunu gören vatandaslar durumu hayvansever Seda Mercan’a iletti. Kediyi bulan Mercan, zabita ekiplerinden yardim istedi. Veteriner hekime getirilen sokak kedisinin röntgeninde bogazina saplanmis üç tane olta kancasi oldugu tespit edildi. Ameliyata alinan kedinin bogazindaki kancalar çikartildi. Yaklasik bir saat süren ameliyatta kancalarin derine saplandigi görüldü.

Ameliyattan sonra kedi sagligina kavusurken veteriner hekim Furkan Alkan, süreci söyle aktardi:

"Vaka geldigi zaman agzinda salya akintisi ile geldi. Üç günden beri bu haldeymis. Ilk yaptigimiz muayenede kancanin bir kismini gördük ve hemen röntgeni çektik. Röntgende 3 tane kancanin bogazina takildigini gördük. Endoskopi yardimiyla 3’ünü birden çikardik. Üçü de çok derine saplanmisti. Yarim saat bir saatlik bir operasyonla arkadas sagligina kavustu. Ya balik alirken ya da balikçilar tarafindan atilan baligi kaparken kancayla beraber kapti. Kancalari yuttu. Oraya saplandigi için de ne agizda kaldi ne de mideye gitti. 3-4 günden beri enfeksiyonlu agiz akintisi varmis, klinigimize gelip tedavisini gördü. 4-5 yaslarinda sokak hayvani. Bir hayvansever tarafindan getirildi.

Masraflarini hayvansever karsiliyor."
Kaynak: İHA