Tugba'yi Vahsice Öldüren Kocaya 'Indirimsiz Agirlastirilmis Müebbet'

Adana’da Tugba Dursun’u biçaklayarak öldürülen kocasi Burhan Dursun’un yargilandigi davada Dursun hakkinda indirimsiz agirlastirilmis müebbet hapis cezasi verildi. Aile karari adliye önünde alkislayarak sevinçle karsiladi.

Tugba'yi Vahsice Öldüren Kocaya 'Indirimsiz Agirlastirilmis Müebbet'
Edinilen bilgiye göre olay, 22 Eylül 2021 yilinda merkez Seyhan ilçesi Yesilevler Mahallesi 52053. Sokak’ta meydana geldi. Burhan Dursun (36), 3 çocugunun annesi Tugba Dursun (39) ile tartisti. Tartismanin kavgaya dönüsmesi üzerine Burhan Dursun, mutfaktan aldigi biçakla yataktaki karisini çocuklarinin gözü önünde bogazindan, karnindan ve elinden olmak üzere 7 yerinden biçakladi. Tugba Dursun, olay yerinde hayatini kaybetti.

Saldirgan öldürdügü karisini o halde evde birakip üzerine kapiyi kilitledi. Burhan Dursun, 9 yasindaki Çinar ile 5 yasindaki Eymen’i yanina alip Toros Mahallesi’nde oturan ablasi Nimet Küçükatay’in evine gitti. Katil zanlisi ablasina esini biçakladigini söyledikten sonra çocuklari emanet ederek kaçti.

Abla Nimet Küçükatay, polisi arayarak kardesini ihbar etti. Adana Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Müdürlügüne bagli Cinayet Büro Amirligi ekipleri, kaçan Dursun’u yakaladi.

“Ben yokken hep çevrim içiydi”

Emniyete götürülen Burhan Dursun’un ifadesi alindi. Karisinin kendisini aldattigini iddia eden katil zanlisi Dursun, “10 yildir tartisiriz ancak büyüklerimiz araya girer ve barisirdik. Bugüne kadar hiç karakolluk olmadik. Ama son zamanlarda bana hakaret ediyordu ve onurumu kirmaya baslamisti. Ben isteyken bakimli ben evdeyken bakimsizdi. Mesaiye kaldigim geceleri ne zaman kontrol etsem sosyal medyada çevrim içi oldugunu görüyordum. Telefonunu kontrol edince telefonda baska birisinin attigi mesaji gördüm. Mesaji ona sorunca aglamaya basladi.

Araya tekrar büyükler girdi ve baristik” dedi.

Emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edilen zanli tutuklandi.

Karar verildi

Adana 12. Agir Ceza Mahkemesinde Burhan Dursun hakkinda “Esi Kasten Öldürme” suçundan dava açildi. Dün yapilan karar durusmasinda ise tutuklu yargilanan sanik Burhan Dursun, Tugba Dursun’un “Sen bize bakmiyorsan, bakacak birisini bulurum” dedigini iddia ederek gururunun incindigini öne sürüp cezasindan indirim almaya çalisti. Sanik avukati, “Aldatmamis olsa 15 yillik esini neden öldürsün?’ diyerek indirim istese de mahkeme heyeti, “Esi Kasten Öldürme” suçundan indirim olmadan agirlastirilmis müebbet hapis cezasi verdi.

Alkisli destek

Kararin ardindan Tugba Dursun’un annesi Rukiye Çermikli ve ailesi alkislayarak karari desteklediklerini söyledi.



“Kadinlar susmasin”

Ihlas Haber Ajansi’na konusan anne Çermikli, “Adalet yerini buldu. Önce Allah’ima sonra devletime güvendim. Herkese tesekkür ediyorum. Kadinlar susmasin, sustukça sira bizlere gelecek. Kadinlarimiza, kizlarimiza kalkan elleri idam etmiyorlarsa kessinler. Bir daha o eller kalkmasin. Baska çocuklar aglamasin, çocuklar yetim kalmasin. Allah herkesten razi olsun” ifadelerini kullandi.

“Hakli olan kazandi”

Davayi takip eden avukatlardan Sirin Seyma Bulut ise karardan memnun olduklarini belirterek, “Mahkeme hiçbir seye sessiz kalmadi. Gerekli cezalar verildi.

Tugba kocasi tarafindan katledildi. Bunun karsiliginda onlarin bizlere söyledikleri asilsiz delillerle hakli çikmadilar. Bugün 12. Agir Ceza Mahkeme heyeti oy birligiyle güzel bir karara imza atti. Emsal bir karar oldugunu düsünüyoruz. Sonuç bizim için ve özellikle de 3 küçük çocuk için adalet saglandi. Agirlastirilmis müebbet verildi.

Indirim uygulanmadi. Hakli olan kazandi” dedi.

Kaynak: İHA