Tir Ile Göçmen Kaçakçiligi Mersin Polisine Takildi

İçel’de göçmen kaçakçiligina yönelik bir tirda yapilan aramada, 6 yabanci uyruklu kaçak göçmen yakalandi. Olayla ilgili 5 süpheliye adli islem yapildi.

Tir Ile Göçmen Kaçakçiligi Mersin Polisine Takildi
Il Emniyet Müdürlügünden yapilan açiklamaya göre, Göçmen Kaçakçiligiyla Mücadele ve Hudut Kapilari Daire Baskanligi ile istihbarat birimlerinin koordineli çalismalarinda, tir ile kaçak göçmenlerin İçel’e gelecegini, buradan da Avrupa ülkelerine gideceginin bilgisine ulasildi. Bunun üzerine belirlenen tiri takibe alan ekipler, Adana-İçel Otoyolu Pozanti yol ayriminda durduklari tirda yaptiklari aramalarda 1’i 18 yasindan küçük 6 yabanci uyruklu kaçak göçmen yakaladi. Araç soförüne adli islem yapilirken, alinan ifadelerde kaçak göçmenlerin Türkiye’ye gelisleri ve deniz yoluyla Güney Kibris Rum kesimine gidislerini organize ettikleri tespit edilen A.M., S.K.S., A.M. ve T.A. isimli sahislar da yapilan operasyonla gözaltina alindi.

Gözaltina alinan sahislar islemleri yapilmak üzere emniyete götürülürken, yakalanan göçmenlerde islemleri yapilmak üzere Il Göç Idaresi’ne teslim edildi.
Kaynak: İHA