Sinop'ta 'Acil Çagri Hizmetleri Il Koordinasyon Kurulu Toplantisi' Gerçeklestirildi

Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan’in baskanliginda “Acil Çagri Hizmetleri Il Koordinasyon Kurulu Toplantisi” gerçeklestirildi.

Sinop'ta 'Acil Çagri Hizmetleri Il Koordinasyon Kurulu Toplantisi' Gerçeklestirildi
112 Acil Çagri Merkezi Toplanti Salonu’nda gerçeklestirilen toplantida112 Acil Çagri Merkezinin vatandaslara en iyi hizmeti verebilmesi için yapilmasi gereken çalismalarin ele alindi. Kurumun çalisma sistemi, görevleri, is ve isleyisi, acil çagri hizmetlerinin daha etkin ve verimli sunulmasi için yapilabilecekler, acil çagri hizmetleri veren kurumlar arasinda koordinasyon ve is birliginin saglanmasi ve olasi afet durumunda yapilacak müdahaleler ile ilgili fikir ve öneriler görüsüldü. 112 Acil Çagri Merkezi Müdür V. Cemil Uygun tarafindan 2021-2023 yillari içerisindeki faaliyetlerinin istatiksel verileri hakkinda kurul üyelerine bilgiler verildi.

Acil Çagri Merkezi Müdürlügü’nce hazirlanan yillik faaliyet raporunun degerlendirilmesi, il düzeyinde ihtiyaç duyulan gerekli tedbirlerin alinmasi ve sorunlarin giderilmesi amaciyla alinacak tedbirler görüsüldü.

Vali Mustafa Özarslan, toplantinin sonunda yaptigi açiklamada, "Acil çagri merkezleri, toplumun güvenligi ve sagligi açisindan son derece önemlidir. Hayat kurtarma, hizli Iletisim, koordinasyon, kriz yönetimi, kamu güvenligi ve saglik hizmetleri açisindan 112 Acil Çagri Merkezleri kritik bir öneme sahiptir. 2023 Yilinda 112 Acil Çagri Merkezi’ne gelen 160 bin 539 çagrinin yüzde 70’i vakaya dönüsmeyen ihbarlardan olusmaktadir. 48 bin 4 çagriya ise ivedilikle cevap verilerek ilgili kurumlarin ekipleri sevk edilmistir. 2023 Yili içerisinde 112 Acil Çagri Merkezi’ni gereksiz yere mesgul etmek ve asilsiz ihbarda bulunmak fiillerinden dolayi 8 sahis hakkinda 10 Bin TL idari para cezasi uygulanmistir” dedi.

Vali Özarslan,112 Acil Çagri Merkezi’nin tanitimi, bilgilendirilmesi, olay aninda vatandaslarin nasil iletisim kuracagi ve asilsiz ihbarlarin önüne geçilmesinde kurumsal is birliginin önemini vurguladi. Bilgilendirme ve egitim faaliyetlerinin devam edecegini ifade etti.

Toplantiya ayrica Vali Yardimcisi Ali Osman Bulat, Belediye Baskan Yardimcisi Hüseyin Minoglu, Il Jandarma Komutani Kd.Alb. Ferhat Kuran, Il Emniyet Müdürü Tarikhan Çetiner, Il Afet ve Acil Durum Müdürü Ümit Ünal, Milli Parklar Il Sube Müdürü Mete Karakas, Itfaiye Müdürü Ayhan Özbek ve ilgili kurum müdürlüklerinin yetkilileri katildi.

Kaynak: İHA