Saglik-Sen'den Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanligi'na Ziyaret

Saglik-Sen Genel Baskani Mahmut Faruk Dogan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardimcisi Zafer Tarikdaroglu’nu ziyaret etti. Ziyarette, Bakanlik bünyesinde görev yapan çalisanlarin talep ve istekleri ile çözüm önerileri sunuldu.

Saglik-Sen'den Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanligi'na Ziyaret
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi’nda gerçeklestirilen ziyarette, Genel Baskan Yardimcilari Yasin Barutcu ve Abdullah Duman da yer aldi. Sosyal hizmet çalisanlarinin talep ve isteklerinin iletildigi ziyarette, sorunlara iliskin çözüm önerileri de sunuldu. Ziyarette, sosyal hizmet tazminatinin kapsaminin genisletilmesi ve Bakanlikta görev yapan sözlesmeli personelin sosyal hizmet tazminatindan yararlanmasinin saglanmasi istendi.

“Sözlesmeli personel sosyal hizmet tazminatindan yararlanmali”

Ek ders karsiligi çalisanlarin mali ve özlük haklarinda iyilestirme yapilmasina dikkat çekilen ziyarette, sözlesmeden kadroya geçen destek personeli ile aile sosyal destek personeli (ASDEP) çalisanlarinin mezuniyet durumuna göre haiz olduklari unvanlarda görev yapabilmesinin gerekliligi konusuldu.

Yurt yönetim memurlarinin 375 sayili Kanun Hükmünde Kararname’ye göre verilen ek ödemelerinin artirilmasi istenilen ziyarette, Bakanlik tarafindan hazirlanan mevzuat degisikligi çalismalarinda yetkili sendika olarak Saglik-Sen’in de görüslerinin alinmasi talep edildi.
Kaynak: İHA