Istanbul'da Sahinler Suç Örgütüne Yönelik Operasyon Açiklamasi 39 Gözalti

Istanbul Cumhuriyet Bassavciliginca, kamuoyunda Sahinler olarak bilinen suç örgütüne yönelik yürütülen sorusturma çerçevesinde 7 ilde düzenlenen es zamanli operasyonda 39 süpheli yakalandi.

Istanbul'da Sahinler Suç Örgütüne Yönelik Operasyon Açiklamasi 39 Gözalti
Istanbul Cumhuriyet Bassavciligi Terör ve Örgütlü Suçlar Sorusturma Bürosu tarafindan yürütülen sorusturma çerçevesinde, kamuoyunda Sahinler olarak bilinen ve liderligini Mehmet Sahin’in yaptigi öne sürülen organize suç örgütüne yönelik yürütülen sorusturma çerçevesinde, örgüt yöneticilerinin ve üyelerin karistigi toplam 18 eylem tespit edildi.

7 ilde es zamanli operasyon

Iletisimin dinlenmesi tedbiri de uygulanan örgüte yönelik magdur ile tanik beyanlari, rapor ve tutanak içerikleriyle elde edilen deliller sonucu tespit edilen eylemlere 56 örgüt yöneticisi ve üyesinin karistigi belirlendi. Tespit edilen 56 süpheliden 4’ünün yurt disinda oldugu, 3’ünün ise cezaevinde oldugu ögrenildi. Kalan 49 süphelinin yakalanmasina yönelik Istanbul, Izmir, Mugla, Ankara, Ordu, Bartin ve Samsun olmak üzere toplam 7 ilde es zamanli operasyon düzenlendi.

Operasyonda 39 süpheli yakalanarak gözaltina alindi. Diger süphelilere yönelik yakalama çalismalari ise sürüyor.
Kaynak: İHA