Battalgazi'de Spor Etkinligi

Malatya’da Battalgazi Belediyesi tarafindan sportif faaliyetlerin yer aldigi etkinlik düzenlendi. Gençler ve çocuklarin spor yapip keyifli vakit geçirdigi programa Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder de katildi.

Battalgazi'de Spor Etkinligi
Battalgazi Belediyesi tarafindan her yil geleneksel olarak düzenlenen, çok sayida farkli spor aktiviteleriyle her yastan ve statüden bireyi bir araya getirerek hareket bilincini arttirmak için etkinliklerin düzenlendigi Avrupa Spor ve Hareketlilik Haftasi çerçevesinde program düzenledi.

Gençlik Spor Il Müdürlügü ve Il Milli Egitim Müdürlügü ortakligiyla Kirkgöz Sahil Park içerisinde düzenlenen etkinlikte gençler ve çocuklar sportif faaliyetlere katilarak çesitli oyunlar oynadi. Masa tenisi, futbol, badminton, dart, voleybol ve alt futbol da gençler bir taraftan oyunu kazanmak için mücadele ederken diger taraftan sporun faydasi anlatildi.

Folklor ekibinin de gösteri sundugu programa Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder, Gençlik ve Spor Il Müdürü Ebu Bekir Kayhan, Il Milli Egitim Müdür Yardimcisi Ekrem Demir ile çok sayida genç katildi.

Obezite ile mücadelede sporsal aktivitelerin önemli olduguna vurgu yapan Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder, “Spor önemli ve yasam boyu sporu hayatimiza yerlestirmeliyiz. Spor yapmanin saglikli bir yasam sürmek isteyen her insan için vazgeçilmez bir unsur oldugu günümüzde herkes tarafindan kabul edilmekte. Avrupa nüfusu çok yasli ve hareketsiz kaliyorlar. Avrupa’nin en büyük sorunu Obezite’dir. Avrupa bize genellikle örnek gösteriliyor ama örnek alinacak millet biziz. Bizim örnek olmamiz lazim, Avrupa’nin bize ayak uydurmasi lazim. Hz. Muhammed (S.A.V.) bir sözü var; ‘Iki günü ayni olan zarardadir.’ Bizim böyle degerlerimiz var. Bu degerleri gençlerimize asilamamiz gerekiyor. Gençlerimiz bizim basimizin tacidir. Gençlerimizi gelecege iyi hazirlamamiz lazim. Battalgazi Belediyesi olarak çalismalarimizi bu yönde sürdürüyoruz, sürdürmeye de devam edecegiz. Tüm gençlerimizi ve sporcularimizi Kirkgöz Sahil Parki’nda agirlamak ve böyle önemli bir etkinlige ev sahipligi yapmaktan dolayi da duydugum mutlulugu ifade etmek istiyorum. Gençlerimiz bu alani gezdiler, çok begendigini ifade ettiler. Bu bizleri mutlu etti. Kirkgöz Sahil Parkimiz Malatya’mizin önemli eksikligini giderecek bir alan. Il Müdür Yardimcimizin da ifade ettigi gibi; bu alanimiz birçok etkinlige ev sahipligi yapacak. Bu alana su sporlarini da kazandiracagiz” ifadelerini kullandi.

Gençlik ve Spor Il Müdürü Ebu Bekir Kayhan ise, “Gerçektende güzel bir mekanda tamda hareketliligin olmasi gerektigi günümüz de güzel bir etkinlige imza atiliyor. Böyle bir alani gençlerimize ve Malatya’miza kazandiran Battalgazi Belediye Baskanimiz Osman Güder’e özel tesekkür ediyoruz. Insallah bu haftayi dolu dolu geçirecegiz. Hepimiz sporda kalalim, yasam boyu spor diyelim. Insallah 6 Subat depremi yasamis insanlar olarak normal hayata geçisi sporla yapariz. Çok sayida turnuvalar düzenliyoruz ve tesislerimizi vatandaslarimiza açarak deprem psikolojisinden uzaklastiriyoruz. Kirkgöz Sahil Parki’da bizim için ayri bir spor alani olmus ve hepinize saglikli bir spor haftasi geçirmenizi diliyorum.” dedi.

Malatya Milli Egitim Müdür Yrd Ekrem Demir de “Böyle güzel bir alani Malatya’ya kazandiran Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder’e sükranlarimi sunuyorum. Biz ögrencilerimiz ve ögretmenlerimizle birlikte çesitli etkinliklerimizi burada kutlariz. Deprem nedeniyle ögrencilerimizin psikolojilerini düzeltmek için güzel bir etkinlige imza atilmis. Hayirlara vesile olmasini diliyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA