Ankara'da Dünyanin Ikinci Büyük El Yazmasi Kur'an-I Kerim'i Sergilendi

Ankara’da Imam Hatip Recai Özsoy tarafindan bes yilda tamamlanan dünyanin ikinci büyük el yazmasi Kur’an-i Kerim’i sergilendi.

Ankara'da Dünyanin Ikinci Büyük El Yazmasi Kur'an-I Kerim'i Sergilendi
Keçiören Kalaba Kent Meydani’nda Mevlid-i Nebi Haftasi dolayisiyla "Türk-Islam Sanatlari Sergisi" açildi. Tezhip, ebru, telkari, el yazmasi ve kaligrafi sanatlarinin yer aldigi sergiye her yastan insan katilim gösterdi. Sergide, yumurta akiyla yapilan ve 500 yil dayanikli olma özelligi tasiyan dünyanin ikinci büyük el yazmasi Kur’an-i Kerim’i de sergilendi. Kur’an-i Kerim’i bes yilda tamamlayan Imam Hatip ve hattat Recai Özsoy, kutsal kitap hakkinda Ihlas Haber Ajansi muhabirine açiklamalarda bulundu. Bir rüyadan esinlenerek bu eseri yaptigini belirten Özsoy, çocuklarin hafizasinda Kur’an-i Kerim’in daha fazla yer kaplamasi için bu eseri yaptigini ifade etti.

Çocuklarin Kur’an hakkinda bilinçli olmasini istediklerini dile getiren Özsoy, “Çocuklarin bilinç altinda büyük bir yer edinmesinin büyük bir avantaji vardir. Kitabimizi büyük tanimalari. Görselde böyle ama hiç degilse çocuklarin hafizasinda da böyle olsun. Dolayisiyla bunu düsünerek böyle bir eser yapmayi planladim. Kitabin bir sayfasinin büyüklügü bir buçuk metre ve eni de 110 santimetre” diye konustu.

Sergiyi ziyaret eden Kalaba Imam Hatip Ortaokulu ögrencisi Firdevs Bölükbasi, ögretmenleri ve arkadaslariyla beraber sergide olmaktan mutlu oldugunu söyledi.

Bölükbasi, herkesin Mevlid-i Nebi Haftasi’ni kutladigini aktararak, “Bugün kandil haftasi. Çok mutlu oldum buraya geldigim için. Burada hem ebru sanatlari ve Kur’an-i Kerim’in büyük hali var. Hatlar çok fazla büyüktü. Bunun hakkinda ben meraklandim ve eve gidince de arastirmak istiyorum. Kur’an okumasini da biliyorum” dedi.

Serginin açilisina Keçiören Belediye Baskani Turgut Altinok, Ilçe Müftüsü Hasan Limon ve vatandaslar katildi.

Dünyanin ikinci büyük el yazmasi Kur’an-i Kerim’inin Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’a hediye edilmesi planlaniyor.
Kaynak: İHA