1 Kisinin Öldügü Kavgayla Ilgili Baba Ve Ogulun Yargilanmasina Baslanildi

Eskisehir’de bir kisinin öldügü kavgayla ile ilgili sanik ve babasinin yargilanmasi baslandi.

1 Kisinin Öldügü Kavgayla Ilgili Baba Ve Ogulun Yargilanmasina Baslanildi
Eskisehir 3. Agir Ceza Mahkemesinde görülen davanin ilk celsesinde tutuklu saniklar Emir Efe A. (19) ile babasi Erol A. (54) salonda hazir edildi. Durusmaya maktul Suat Akarsu’nun (24) yakinlari ile taraf avukatlari katildi.

“Suat biçagi savurunca gögsüm çizildi”

Sanik Emir Efe A. savunmasinda, “Maktulü mahalleden tanirim ama bir samimiyetim yok. Olay gecesi evde uyurken zil çaldi. Uyanip camdan baktigimda maktul Suat ve Aykut’un geldigini görüp babami uyandirdim. Babam da ‘sen uyu ben bakarim’ deyip disari çikti. Bir süre sonra disaridan bagirma sesleri duydum. Camdan baktigimda Suat babama biçakla saldiriyordu. Panikledim ve biçak alip evin önüne kostum. Maktulün babami öldüreceginden endiselendim. Babam elleriyle kendini savunmaya çalisiyordu. Ben de babami kenara çekip Suat’a tekme attim. Bu sirada Aykut arkamdan sarildi ve Suat’a ‘vuracaksan vur artik sunu’ deyip küfürler etti. Suat biçagi savurunca gögsüm çizildi. Can havliyle Aykut’tan kurtuldum. Suat bana dogru gelmeye devam ettigi için belimdeki biçagi alip rastgele savurdum. Kastim olmamasina ragmen biçak Suat’a isabet etmis. Zaten Suat yere düsünce anladim ve biraktim. Annem de uyanip gelmis. Ikisi birlikte kanamasi oldugu için Suat’a tampon yapmaya basladilar. Ben soka girmisim. Babamlar Suat’a tampon yaparken Aykut’un elinde biçakla onlara dogru geldigini gördüm ve Aykut’a tekme attim. O sirada ambulansi aramislar. Ambulansin geç kalma ihtimali oldugu için babamlar Suat’i kendi arabasina aldi ve hastaneye götürdüler. Suat’in aslinda abim ile bir sorunu varmis fakat ne oldugunu bilmiyorum. Kimseyi öldürmek istemedim, kendimi korumaya çalistim” dedi.

“Oglum olmasaydi beni zaten öldürürlerdi”

Sanik baba Erol A. ise savunmasinda, “Evde yatarken büyük oglum Aytaç beni aradi. Aytaç uzun soför oldugu için gece yoldaydi. Suat’in kendisini aradigini küfür ve tehditlerde bulundugunu söyledi.

Beni de mahallede dikkatli olmam konusunda uyardi. Sonra beni kayitli olmayan bir numara aradi. Telefonu açinca Suat oldugunu anladim. Suat telefonda bana Aytaç ile tartistiklarini, oglumun ona hakaret ettigini ve bunu kaldiramadigini söyledi ve konusup telefonu kapattik. Aytaç ile Suat daha önce küfürlesmisler sanirim. Aralarindaki olaya dair bildigim sey bu. Ben uyurken küçük oglum Emir beni uyandirdi, Suat ve Aykut’un geldigini söyledi.

Ben ona yatmasini söyleyip kapiya çiktim. Kapiya çikinca Suat elindeki biçagi bana dogru sallamaya basladi.

Sonra oglum Emir geldi. Olay sirasinda bende biçak yoktu. Oglum beni korumak istedi. Oglum olmasaydi beni zaten öldürürlerdi” dedi.

Dava dosyasindaki eksikliklerin giderilmesi için durusma 5 Aralik’a erteledi.

Olayla ilgili Eskisehir Cumhuriyet Bassavciliginca yürütülen sorusturmanin tamamlanmasinin ardindan hazirlanan iddianame ile 3. Agir Ceza Mahkemesinde saniklar Emir Efe A. ve babasi Erol A. hakkinda dava açildi. Iddianamede saniklar hakkinda ‘istirak halinde kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezasi talep edildi.

Olayin geçmisi

Odunpazari Ilçesine bagli Emek Mahallesi Çobandere Sokak’ta meydana gelen olayda, Suat Akarsu ile Emir Efe A. (19) arasinda ‘küfürlesme’ meselesinden dolayi çikan tartisma kavgaya dönüstü. Kavgada gögsünden biçaklanan 24 yasindaki Suat Akarsu, kaldirildigi Eskisehir Sehir Hastanesi’nde hayatini kaybetti.

Olayin ardindan Il Emniyet Müdürlügü’ne bagli Asayis Sube Müdürlügü Gasp ve Cinayet Büro Amirligi ekiplerince baslatilan çalismalar sonucu, cinayet süphelisi Emir Efe A. ile babasi Erol A. gözaltina alindi. Süpheli baba ogul emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edildi
Kaynak: İHA