Asevinin Kazanlari Ögrenciler Için Kayniyor

Izmit’te geçtigimiz yil hayata geçirilen "Beslenme Saati" projesi çerçevesinde okullara sicak yemek hizmeti veriliyor. Asevinde usta asçilarla hazirlanan sicak yemekler, özenle paketlendikten sonra okullara ulastiriliyor.

Asevinin Kazanlari Ögrenciler Için Kayniyor
Gelir düzeyi düsük mahallelerde yer alan anaokulu ve ilkokul çagindaki çocuklara ara ögün destegi sunmak amaciyla Izmit Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlügü tarafindan geçtigimiz yil hayata geçirilen Beslenme Saati projesi yeni egitim ögretim yilinda da devam ediyor. Izmit Belediyesi Asevinin donanimli mutfaklarinda usta asçilarca hazirlanan yemekler, gida mühendislerince denetlendikten sonra paketleniyor. Araçlara yüklenen yemekler, ögle saatlerinde ögrencilere ikram ediliyor.

Izmit Belediye Baskani Fatma Kaplan Hürriyet, egitim malzemesi destegi için gittigi okullarda Beslenme Saati projesiyle ilgili velilere ve ögretmenlere bilgi vererek, projenin tüm okullarda uygulanmasi için kararli olduklarini belirtti.

Son olarak Fevzi Çakmak Ilkokulu ve Leyla Atakan Ilkokulu’nu ziyaret eden Baskan Hürriyet, artan ekonomik sorunlar karsisinda her çocuga günde en az bir ögün ücretsiz gida saglanmasi adina kararli olduklarini söyledi.

Hürriyet, "Enflasyon ve ekonomik zorluklar sebebiyle aileler geçimlerini saglamakta zorlaniyor. Biz de her çocugun en az bir ögün saglikli ve yeterli gidaya ulasmasi adina geçtigimiz sene Beslenme Saati uygulamasi baslatmistik. Çocuklarimiza çok önem veriyoruz. O yüzden çocuklarin gida ihtiyaçlarini karsilamak için bir sorumluluk aldik. Daha fazla çocuga ulasmak adina Milli Egitim Müdürlügü ile de protokol yapmak istedik fakat protokol bir türlü yapilamadi ama talep eden okullarda ögrencilere ögün destegi verebiliyoruz. Yemekleri, her asamasi denetimden geçen Asevimizde üretiyoruz. Tamamen günlük ve taze, gida mühendislerinin denetiminde hazirlanan yemekleri ögrencilere dagitiyoruz. Yine Asevimizde titizlikle üretilen kek ve limonatalari ögrenciler gönül rahatligiyla tüketiyor" dedi.

Kaynak: İHA