Van'da 200 Yaban Hayvani Tedavi Edilerek Dogaya Kazandirildi

Van YYÜ Yaban Hayvanlari Koruma ve Rehabilitasyon Merkezinde, 2023 yili içinde çesitli nedenlerle yaralanan 200 yaban hayvani tedavi edilerek dogaya kazandirildi.

Van'da 200 Yaban Hayvani Tedavi Edilerek Dogaya Kazandirildi
Bölgede çesitli nedenlerle yuvasindan ayri düsen veya yaralanan çok sayida kanatli ve memeli yaban hayvanina Van YYÜ Yaban Hayvanlari Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi ev sahipligi yapiyor. 2023 yili içerisinde farkli mevsimlerde Doga Koruma Milli Parklar 14. Bölge Müdürlügü ekipleri; jandarma, polis çesitli kamu kurumlari ve vatandaslar tarafindan çok sayida yaban hayvani tedavi ve bakim için Yaban Hayvanlari Koruma ve Rehabilitasyon Merkezine getirildi.

Bu yilin ilk 8 ayinda tedavi için getirilen yaklasik 400 yaban hayvanindan 200’ünün tedavisi tamamlanarak dogaya salindi.

IHA muhabirine konusan Van YYÜ Yaban Hayvanlari Koruma Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Prof. Dr. Lokman Aslan, Van Gölü Havzasi’nda yasayan yaban hayvanlarinin sorunlarini gidermek için çalismalar yaptiklarini belirtti.

Merkeze gelen hayvanlarin tedavilerini yapip yeniden dogaya kazandirdiklarini ifade eden Prof. Dr. Aslan, “2023 yili itibariyle merkezimize 400 yaban hayvani geldi. Bunlarin 200’ünün tedavisini yaptik ve Doga Koruma Milli Parklar Sube Müdürlügüne teslim ettik. Dogaya salinan bu hayvanlari ekolojik dengesine kazandirdik. Bu hayvanlar içerisinde annesinden ayrilmis ayi yavrulari, yirticilardan kartal ve akbaba yavrusu gibi hayvanlara da kres hizmeti verdik ve tekrar dogaya kazandirdik” dedi.

Dogada yasayan birçok türün tedavi için merkeze getirildigini dile getiren Aslan, merkezin görevi bu yaban hayvanlari yeniden dogal yasam alanina kazandirmak oldugunu kaydetti.

Kaynak: İHA