KTO Baskani Öztürk, 500 Sanayi Kurulusu Listesine Giren Firmalari Tebrik Etti

Konya Ticaret Odasi (KTO) Baskani Selçuk Öztürk, Istanbul Sanayi Odasi tarafindan açiklanan 2022 yilinda Türkiye’nin En Büyük 500 Sanayi Kurulusu listesine giren Konyali firmalari tebrik etti.

Istanbul Sanayi Odasi, 2022 yili Türkiye’nin En Büyük 500 Sanayi Kurulusu (ISO 500 - 2022) arastirmasi sonuçlarini açikladi.

Konya’dan 7 firma listeye girdi. ISO 500 - 2022 sonuçlarini degerlendiren KTO Baskani Selçuk Öztürk, “Listede; Konya Seker 63. sirada, Eti Alüminyum 139. sirada, AYD Otomotiv 176. sirada, Tümosan Motor 291. Sirada, Panagro Tarim Hayvancilik 322. sirada, Enka Süt 361. sirada, Ova Un 409. sirada yer aldi. Türkiye’nin en büyükleri arasinda yer alarak gurur duymamiza vesile olan firmalarimizin yöneticilerini, tüm çalisanlarini tebrik ediyor, sehrimiz ve ülkemiz ekonomisine katki sagladiklari için tesekkür ediyorum. Konyali firmalarimiz sehrimizin küresel bir üretim ve ticaret merkezi olmasi yolunda özveriyle çalismaya devam etmektedir. Konya’nin en önemli avantaji çaliskan, girisimci mütesebbisleridir. Özel sektörünün gayreti ile Konya, gelismis sanayi üretimi ve dünya ile rekabet eden sektörleri ile küresel çapta adindan söz ettiren bir sehirdir. Konya ekonomisinde sanayi sektörünün payi her geçen yil artmaktadir. 2022 yilinda Konya’nin ihracatinin yüzde 95,6’si imalat sanayi sektöründe gerçeklesmistir. Bununla birlikte 3,3 milyar seviyesine çikan ihracatimiz, ihracatçi firma sayimizdaki artis, istihdam artisimiz Konya’nin daha fazla sayida en büyük 500 listesine girebilecek sanayi kurulusu çikarma potansiyeline sahip oldugunu göstermektedir. Ilerleyen dönemlerde Konya’nin daha fazla firmasi ile listede yer alacagina inancimiz tamdir” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA