Nigde'de 'Güçlü Aile Vizyonu' Çalistayi Düzenlendi

Nigde’de kurumlar arasi isbirligi ile “Güçlü Aile Vizyonu Toplumsal Koruma Çalistayi” düzenlendi.

Nigde'de 'Güçlü Aile Vizyonu' Çalistayi Düzenlendi
‘Aile toplumun en önemli yapi tasidir’ düsüncesinden yola çikilarak, Nigde Valiligi himayesinde Nigde Barosu, Nigde Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü ile Kadin ve Demokrasi Dernegi (KADEM) Nigde Temsilciligi isbirligiyle gerçeklestirilen çalistaya Nigde Ömer Halisdemir Üniversitesi ev sahipligi yapti. Nigde Ömer Halisdemir Üniversitesi Sehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezi’nde baslayan Güçlü Aile Vizyonu Toplumsal Koruma Çalistayi’nda kurulacak masalarda aile ve evlilik kurumunun güçlendirilmesi, degerlerin korunmasi, farkindaligin artirilmasina iliskin yapilmasi gerekenler ele alindi.

Ailenin toplumun en temel kurumu oldugunu ve toplum hayatindaki yerini anlamaya yönelik bilimsel veriler gelistirilecek politikalar için temel teskil edecektir diyen Nigde Valisi Cahit Çelik, devletin aileyi korumakla mükellef olduguna da vurgu yaparak, ‘’Güçlü aile yapisi ve güçlü toplum birbiri ile orantili olup ailenin sosyal açidan desteklenmesi, güçlendirilmesi önem arz etmektedir. Anayasamizin 41. Maddesi aileyi Türk toplumunun temeli olarak adlandirmis, ailenin huzur ve refahini korumakla mükelleftir ibaresi ile devlete büyük bir görev vermistir’’ dedi.

Nigde Belediye Baskani Emrah Özdemir ise aile huzurlu ve mutlu ise toplum da huzurlu ve mutlu olacaktir diyerek, ‘’Son günlerde üzülerek görüyoruz ki maalesef aile yok edilmeye çalisiliyor. Özellikle dijital platformlar baska olmak üzere LGBT sapkinligini normallestirmek için inanilmaz çalismalar var. Bunu anlamak mümkün degil. Türk toplumunda ailenin yapisi farkli ve önemlidir. Bosanma sayilari inanilmaz derece artiyor. Bosanmalar ile birlikte sadece aileler bozulmuyor aile kurma da zorlasiyor o yüzden bu çalistaylar önemli’’ diye konustu.

Nigde Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürü Umut Zeybek ise aile kavramina vurgu yaptigi konusmasinda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi’nin ildeki temsilcisi olarak bireyi ve aileyi güçlendirmek adina çesitli çalismalar yürüttüklerine dikkat çekti.
Kaynak: İHA