Kemer Belediyesinde En Düsük Maas 14 Bin 454 Lira Oldu

Kemer Belediye Baskani Necati Topaloglu, Kemer Belediyesi sirket personelinin maaslarinda iyilestirme yaparak 13 bin 97 lira 25 kurustan 14 bin 454 lira 38 kurusa yükselttiklerinin müjdesini verdi.

Kemer Belediyesinde En Düsük Maas 14 Bin 454 Lira Oldu
Arslanbucak Mahallesi’nde yer alan Kemer Belediyesi Hizmet Alani’nda belediye personeli ile bir araya gelen Belediye Baskani Topaloglu’na Kemer Belediyesi Baskan Yardimcisi Baki Yalin ve birim müdürleri de eslik etti. Baskan Topaloglu, belediye hizmet alaninda yaptigi konusmasinda, Kemer Belediyesi olarak büyük bir aile olduklarini belirterek, tüm personelin çalisma sirasinda is güvenligini mutlaka almasi gerektigini söyledi.



Bütçe degismedi

Kemer Belediyesi çalisanlariyla güzel isler yaptiklarini ve yapmaya devam ettiklerini ifade eden Baskan Topaloglu, “Her ay ekonomide sertlikler devam ediyor. Kemer Belediyesi olarak 2022’nin Aralik ayinda kabul edilen bütçe ile yola devam ediyoruz. Bütçeyi yaparken mazot 16 liraydi simdi 40 lira oldu. Asgari ücret 8 bin 500 liraydi ve 11 bin 400 oldu. Her sey pahalandi ama biz ayni bütçeyle sizlerin özlük haklarini vermeye çalisiyoruz. Savaslar, depremler, yanginlar, pandemi ve EYT konusu oldu. Tüm bunlara ragmen isçimizin özlük haklarini koruduk. Bizim için önemli olan isçimizin özlük haklari. Yatirimlarimiz biraz ertelenebilir. Aldiginiz maaslar belki az ama bütçemize uygun sekilde hareket ediyoruz" dedi.



En düsük isçi maasi 14 bin 454 lira 38 kurus oldu

Isçi maaslarinda iyilestirme yapmak için birim müdürleri ve isçi temsilcileriyle sürekli istisarelerde bulunduklarina deginen Baskan Topaloglu, “Yaptigimiz görüsmeler neticesinde ortaya bir hesap çikardik. Daha önce 514 lira 22 kurus olan günlük yevmiyeyi 540 liraya çikardik. Yemek ücretini 722 lira 9 kurustan 1200 liraya çikardik. Bunu kadrolu isçilerin aldigi ile esitledik. En düsük isçi maasi 13 bin 97 lira 25 kurustu. Bunu da 14 bin 454 lira 38 kurusa çikardik. Kisi basi bin 357 liralik bir artis yaptik. Bu zamli maaslar Eylül ayi maaslarinin içerisinde olacak sekilde hesaplariniza yatacak. Insallah her sey daha iyi olur ve önümüzdeki günlerde tekrar bir zam yapariz. Tüm arkadaslarimiza hayirli olsun. Güle güle kullanin" dedi.

Baskan Topaloglu, yaklasan yerel seçimlerle ilgili de personele uyarilarda bulunarak sunlari söyledi:

“Önümüzde bir yerel seçim var. Beni Göynük Belediye Baskanligim döneminden taniyanlar var. Hiç kimsenin bayragini sallamayin ve arabalarinizi giydirmeyin. Seçim günü elinizi vicdaniniza koyun ve oyunuzu öyle atin. Oyunuzu kime verirseniz verin ama kimsenin hedefi olmayin. Sizlerin bir büyügü olarak söylüyorum. Oyunuzu bana verin demiyorum. Kimsenin hedefi olmayin. Kaybeden siz olursunuz. Isinizi yapin evinize gidin" dedi.

Kaynak: İHA