Gazi Torunlari Çanakkale Destanini Yerinde Yasiyor

Sahinbey Belediyesi “Gaziler Diyarindan Sehitler Diyarina” Projesi çerçevesinde 180 bin 17 ögrenciyi ecdatla bulusturmaya devam ediyor.

Gazi Torunlari Çanakkale Destanini Yerinde Yasiyor
Çanakkale’de ecdatla bulusacak olan ögrencilerin bilgilendirme toplantisinda Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu ve AK Parti Istanbul Milletvekili, Piyanist Yücel Arzen ögrencilerle bir araya geldi. Ünlü Piyanist bilgilendirme toplantisina katilan ögrencilere birbirinden degerli sarkilar çalip, söyledi.

Proje çerçevesinde bu yil 180 bin 17 ögrenci ve vatandas, Çanakkale’de yedi düvele karsi verilen ve 253 bin vatan evladinin sehit düstügü topraklari ziyaret etmis olacak.

Bu vatan topraklari kolay kazanilmadi

“Gaziler Diyarindan Sehitler Diyarina” Projesi çerçevesinde bugüne kadar 180 bin 17 ögrencinin ecdatla bulusacagini ifade eden Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu, “Gaziler Diyarindan Sehitler Diyarina projemiz ile 170 bini geçen ögrencimizi ve vatandasimizi Gaziantep’ten Çanakkale’ye özel uçakla ecdadi ziyarete götürdük ve ziyaretlerimiz devam ediyor. Yillar önce ailemle birlikte Çanakkale’yi ziyaret etmistim ve o ziyaretimden sonra tüm gençlerin mutlaka burayi ziyaret etmesi gerek dedim. Çanakkale Zaferi’nin 100. Yilinda baslattigimiz projemiz bir turistik gezi degil ecdada bir tesekkür ziyaretidir. Onlar bu cennet vatan için canlarini seve seve feda ettiler. Çanakkale’de 253 bin, Gaziantep’te 6 bin 317 sehit verilmis. Bu vatan topraklari kolay kazanilmadi. O destansi mücadelede mermiler havada çarpismis. Metrekareye 6 bin mermi düsmüs. Ecdadimiz yedi düvele karsi ‘Çanakkale Geçilmez’ diyerek imanli gögsünü siper etmis ve bu cennet vatanin topraklarini düsmana teslim etmemistir. Onlar bu fedakarligi göstermeseydi biz buralarda olamayacaktik. Allah onlardan razi olsun” diye konustu.

Kaynak: İHA