Alanya Belediyesinden Caretta Carettalara Özel Çalisma

Alanya Belediyesi Veteriner Isleri Müdürlügü, Alanya ile özdeslesen caretta carettalar için saglikli yasam alanlari olusturmaya ve yumurtlama alanlarinin korunmasina yönelik çalismalarina devam ediyor.

Alanya Belediyesinden Caretta Carettalara Özel Çalisma
Alanya Belediyesi Veteriner Isleri Müdürlügü, dogal dengeyi korumaya yönelik çalismalarina devam ediyor. Bu hedefle Alanya ile özdeslesen deniz canlilarindan caretta carettalar için de yeni projeler hayata geçiriliyor. Çalismalar çerçevesinde Demirtas ve Incekum sahil bandi boyunca üreme alani olarak belirlenen 15 farkli noktada bilgilendirme ve uyari maksatli tabelalandirma çalismasi gerçeklestirildi.

Üreme dönemlerinde yumurtlama alanlarinin güvenliginin saglanmasi maksadiyla vatandaslar için uyarici olacak tabelalar ile caretta caretta popülasyonunun korunmasi planlaniyor. Çalisma hakkinda bilgiler veren Veteriner Isleri Müdürü Saim Kanli, “Alanya’da yasayan tüm canlilarin popülasyonunun korunmasi ve saglanmasi adina birim olarak çalismalarimizi sürdürüyoruz. Yarali hayvanlarimizin tedavilerinin yani sira dogal yasam alanlarindaki kaliteyi de artmak öncelikli hedeflerimiz arasinda. Bu maksatla Alanya’miz ile özdeslesen canlilardan caretta carettalar için de böyle bir çalisma gerçeklestirdik. Vatandaslarimizdan da bu konuda duyarli davranmalarini bekliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA