Yurt Genelinde Bir Hafta Boyunca Yagis Olmayacak, Hava Sicakliklari Artacak

Meteoroloji Genel Müdürlügü Hava Tahmin Uzmani Murat Acar, yurt genelinde bir hafta boyunca yagis beklenmedigini, hava sicakliklarinin mevsim normallerine göre 4 dereceye kadar artacagini bildirdi.

Yurt Genelinde Bir Hafta Boyunca Yagis Olmayacak, Hava Sicakliklari Artacak
Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi Meteoroloji Genel Müdürlügü Hava Tahmin Uzmani Murat Acar, yurt genelinde yasanacak hava durumuna iliskin yaptigi açiklamada, mevsim normallerinde seyreden hava sicakliklarinin persembe gününden itibaren artisa geçecegini aktararak, "Mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde seyredecegini tahmin ediyoruz. Yagis anlaminda ülkemizin büyük kesiminde bir haftalik periyotta yagis beklemiyoruz. Yagislar genellikle ülkemizin Kuzeydogusu, Orta ve Dogu Karadeniz, Dogu Anadolu’nun kuzeydogusu ve dogusunda genellikle ögleden sonra ve yerel saganak, gök gürültülü saganak yagis seklinde gerçeklesecek" dedi.



"Hava sicakliklari serin düzeyde devam edecek"

Bir haftalik periyotta herhangi bir beklenmeyen meteorolojik hadise yasanmayacagini ifade eden Acar, "Ancak bugün ve yarin Marmara Bölgesi ile Kuzey Ege’de rüzgarin kuvvetli esmesini bekliyoruz. Ayrica bugün ve yarin Bati Karadeniz’de denizlerimizde firtina bekliyoruz. Turizm bölgelerimizde hava sicakliklari bir haftalik periyotta mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde devam edecek. Ama asiri sicaklik beklemiyoruz. Mevsim itibariyla sonbahara dogru ilerledigimiz için hava sicakliklari da artik serin düzeyde devam edecek" degerlendirmesinde bulundu.

Ankara, Izmir ve Istanbul’un hava durumuna iliskin de açiklama yapan Acar, "3 büyük ilimizde bir hafta boyunca yagis beklemiyoruz. Bu illerde herhangi bir ekstrem meteorolojik durum yok. Sicakliklar mevsim normalleri civarinda. Yine 3 büyük ilimizde persembe gününden itibaren hava sicakliklari artarak mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerine çikacak" dedi.

Acar, Kahramanmaras merkezli depremlerin etkiledigi bölgelerdeki hava durumuna dair, "Deprem bölgesinde de herhangi bir ekstrem meteorolojik durum yok. Orada hava sicakliklari persembe gününden itibaren mevsim normallerinin üzerine çikacak. Yagis beklemiyoruz" diye konustu.

Iç Anadolu Bölgesi’nde de yagis beklenmedigini dile getiren Acar, "Belki dogusunda, Kayseri’den Sivas-Yozgat’a dogru olan hatta önümüzdeki 2-3 gün boyunca yagis ihtimali var. Iç Anadolu Bölgesi’nde genel olarak bir haftalik periyotta büyük çogunlukla yagis beklemiyoruz" ifadelerini kullandi.

"Sinirdaki ilçelerde hava sicakligi 40 dereceye yakinlasacak"

Acar, Güneydogu Anadolu bölgesinde sicakliklarin diger bölgelere göre daha fazla oldugunu kaydederek, "Sicakliklar 38-40 derecelere yakin. Özellikle Suriye ve Irak sinirindaki ilçelerimizde 36 ila 40 derece arasinda sicakliklar ölçülebilir ki bunlar da normaldir" dedi.

Kaynak: İHA