Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, Toplu Tasimayla Izmir'i Gezdi

AB Türkiye Delegasyonu Baskani Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, Avrupa Hareketlilik Haftasi çerçevesinde Izmir’i ziyaret etti. Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, “Izmir’in bu tür projeleri sürdüren akilli kentsel hareketlilik planini uygulayan 10 sehirden bir tanesi” dedi.

Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, Toplu Tasimayla Izmir'i Gezdi
Her yil 16-22 Eylül tarihleri arasinda Avrupa çapinda düzenlenen Avrupa Hareketlilik Haftasi’nin bu yilki temasi “Sehrini Kesfet”, sloganiyla “Gelecek enerjini koru” olarak belirlendi. Yilin bu en hareketli haftasinda Türkiye’nin dört bir yaninda, “Arabasiz Gün” etkinligi basta olmak üzere aktif hareketliligi ve sürdürülebilir ulasim yollarini öne çikaracak çesitli etkinlikler, konserler ve sempozyumlar düzenlenecek.

Büyükelçi Izmir’de toplu tasimalara bindi

Avrupa Birligi (AB) Türkiye Delegasyonu Baskani, Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut Avrupa Hareketlilik Haftasi çerçevesinde Izmir’e geldi. Bugün öglen saat 11.45’de Bostanli Feribot Iskelesi’nde baslayan program, arabali vapurla Üçkuyular’a geçilerek devam etti. Daha sonra Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, tramvayla Avrupa Hareketlilik Haftasi çerçevesinde etkinliklerin yapilacagi Lozan Meydani’na kortej seklinde bandolarla birlikte yürüyerek katildi.



“Birçok sehir bu kampanyaya katiliyor”

Avrupa Hareketlilik Haftasi’nin çok önemli ve büyük bir kampanya oldugunu dile getiren AB Türkiye Delegasyonu Baskani Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, "Dünyanin birçok farkli ülkesinde aslinda elliden fazla ülkede kutlaniyor. Birçok sehir bu kampanyaya katiliyor. Türkiye son yillarda en fazla sayida belediyeyle katilan ülkeler arasinda gerçekten son derece önemli bir kampanyayi sürdürüyoruz” dedi.



“Salinimin azaltilmasi lazim”

Su anda birçok seye adapte olmaya çalistiklarini söyleyen Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, “Iklim degisikligi bunlardan bir tanesi. Belediyeler de ulasim agiyla çok önemli bir karbondioksit salinimini gerçeklestirdikleri için çok büyük bir oyuncu bu kampanyada. Çünkü bu salinimin gerçekten azaltilmasi lazim. Bununla ilgili olarak da hem belediyelerin hem de vatandaslarin çok önemli bir katkisi olabilir. Daha küçük alanlar bile çok büyük degisimlere öncülük yapabilir” seklinde konustu.



“Burada oldugum için çok mutluyum”

“Bu önemli haftanin ilk gününü Izmir’de kutluyor olmaktan dolayi büyük bir mutluluk duydugunu vurgulayan Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, “Çünkü sehir gerçekten uzun bir süredir bu hareketlilik haftasini kutlayan sehirlerden bir tanesi. Ayni zamanda yesil dönüsümlü de hareketlilige katkida bulunuyor Izmir. Avrupa Birligi olarak Biz de Izmir’in bu çabalarini desteklemeye çalisiyoruz” diye konustu.



“Izmir 10 sehirden bir tanesi”

Izmir’in bu tür projeleri sürdüren akilli kentsel hareketlilik planini uygulayan 10 sehirden bir tanesi oldugunu söyleyen Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, “Bunun için de çok daha yesil, çok daha dirençli, çok daha sürdürülebilir bir biçimde ulasim agini güncellemeye çalisiyoruz. Bununla ilgili pilot projeler uygulaniyor. Izmir’de uyguladigimiz ikinci proje alani da deniz tasimaciliginin karbondan arindirilmasi. Bununla ilgili olarak da Avrupa Birligi’nin ve Avrupa Kalkinma Bankasi’nin önemli katkilari oluyor” dedi.



“Belediye ile çok iyi bir isbirligimiz var”

Izmir Büyük Sehir Belediyesi’nin çok önemli bir katki verdigini dile getiren Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, “Izmir Büyüksehir Belediyesi’yle gerçekten çok iyi bir isbirligimiz var. Bugün de ben toplu tasima araçlarinin bir kismini deneyimleme firsatini buldum. Karsiyaka’dan feribota bindik. Daha sonra buraya gelirken tramvaya bindik. Dolayisiyla burada sistemin nasil gelistigini ve nasil genisledigini yerinde tecrübe etme firsatim oldu” ifadelerini kullandi.

“600’den fazla belediye katiliyor”

Türkiye’de yüksek sayida bir katilimin oldugunu vurgulayan Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, “600’den fazla belediye katiliyor. Türkiye Belediyeler Birligi de bu projede çok önemli bir ortagimiz. Onlar bütün belediyeleri bu faaliyete katilmalari için seferber ediyorlar. Tabii ki bir hafta içerisinde bu 600’den fazla belediyeyi ziyaret etmem mümkün degil. Ama her belediye kendi ölçeginde yapmasi gerekeni yapiyor hepsini tek tek tebrik etmek istiyorum” diyerek sözlerini noktaladi.

“Yayalarin yürüyüs alanlari için çalisiyoruz”

Yapilan etkinlikleri farkindaligi artirdigini dile getiren Izmir Büyüksehir Belediyesi Baskan Vekili Mustafa Özuslu, “Biz Izmir olarak Baskanimiz Tunç Soyer’in ortaya koydugu vizyon dogrultusunda sehir içinde yaya trafigini daha fazla kullanisli, yayalarin daha fazla yürüyüs alanlari bulmasi, bir yerden bir yere sehir içi ulasiminda yürüyerek gitmesi konusunda tesvik edilerek yürüme yollarini daha fazla yaptirilmasi için irade ortaya koyuyoruz. Bu konuda çalismalarimizi kararlilikla sürdürmeye devam ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA