2023 MODEX Tatbikati Için Çanakkale'ye Gelen Dis Paydas Temsilcileri Vali Aktas'la Bir Araya Geldi

Çanakkale’de 18-22 Eylül 2023 tarihleri arasinda Çanakkale’de gerçeklestirilecek MED EU MODEX 2023 tatbikatinda görev yapacak dis paydas temsilcileri Avrupa Birligi Sivil Korunma Ekip üyeleri Marc Oliver Nestler, Maria Katajisto ve Han Pelster, Vali Ilhami Aktas’i ziyaret etti.

2023 MODEX Tatbikati Için Çanakkale'ye Gelen Dis Paydas Temsilcileri Vali Aktas'la Bir Araya Geldi
Çanakkale Il Afet ve Acil Durum Müdürü Ibrahim Tari, Il Saglik Müdürü Op. Dr. Gökhan Bastürk, Tatbikat Genel Koordinatörü Ahmet Tayfun Oksin ve Türkiye UMKE Sorumlusu Serkan Demirci’nin de bulundugu ziyarette Vali Ilhami Aktas, Avrupa Birligi Sivil Korunma Ekip üyeleri ile bir süre görüserek sohbet etti.

Heyet tarafindan, 2023 MODEX tatbikati çerçevesinde afet ve acil durumlarda uluslararasi ekiplerin birbirleri ile ve ev sahibi ülkeyle birlikte çalismasini kolaylastirmak maksadiyla saglik müdahaleleri, arama ve kurtarma, tahliye, güvenlik ve trafik, barinma faaliyetleri çerçevesinde koordinasyon, egitim ve tecrübe paylasiminin arttirilmasina yönelik yapilacak çalismalar hakkinda Vali Ilhami Aktas’a bilgi verildi.

Yapilan görüsmelerin ardindan ziyaretten duydugu memnuniyeti dile getirerek tesekkür eden Vali Ilhami Aktas, MED EU MODEX 2023 tatbikatinin basarili geçmesi temennisinde bulundu.
Kaynak: İHA