Pehlivan'dan Ögrencilere Dijital Egitim Destegi

Izmir Menemen’de lise ve üniversite sinavina girecek ögrenciler için dershane ve soru bankalari dijital olarak evlere giriyor. Menemen Belediye Baskan Vekili Aydin Pehlivan, "Menemenli evlatlarimizin egitimine yatirim yapmayi sürdürecegiz." dedi.

Pehlivan'dan Ögrencilere Dijital Egitim Destegi
Egitime yaptigi yatirimlarla dikkat çeken Menemen Belediyesi, ögrenci dostu projelerine bir yenisini daha ekledi. Menemen Belediye Baskan Vekili Aydin Pehlivan, bu yil Menemen’de Yüksekögretim Kurumlari Sinavi’na (YKS) hazirlanan 12. sinif ögrencilerine ve Liselere Giris Sinavi’na (LGS) hazirlanan ögrencilere kaynak saglamak amaciyla ‘Dijital Egitim Platformu’ desteginde bulunmaya basladiklarini müjdeledi.

Menemen Belediyesi olarak ögrencilerin daha güçlü yarinlara hazirlanmasi için gayretle çalismaya devam ettiklerini ifade eden Pehlivan, “Ücretsiz egitimler verdigimiz MEBGEM subelerimiz ve sagladigimiz nakdi desteklerin ardindan simdi de ögrencilerimizin sinavlara hazirlik konusunda katki saglayacak önemli bir projeyi hayata geçiriyoruz. 8 ve 12. siniflarda ögrenim gören 6 bini askin ögrencimize, içinde yüzlerce kitabin ve canli dershanenin bulundugu ‘Dijital Egitim Platformu’nu ögrenim gördükleri okullarinda dagitilmaya basladi.

Inaniyorum ki yapacaklari çalismalarla hayalini kurduklari basariya ulasacaklar. Hem istedikleri okullara girecek hem de ülkemize, milletimize faydali birer birey olarak yetisecekler. Bu sistem sayesinde her ögrenci kendi seviyesine uygun zorlukta sorulari çözme imkânina ulasabilecek. Kisacasi dershaneleri ögrencilerimizin evlerine getiriyoruz. Ayrica platformda çok soru çözen ve sistemi sürekli takip eden evlatlarimiza da aylik sürprizlerimiz olacak. Sinava hazirlik sürecinizi daha verimli geçirmenizi saglayacak bu destegimizin tüm ögrencilerimize ve egitim camiasina hayirli olmasini temenni ediyorum” dedi.

Egitimin toplumun temel yapi taslarindan biri olduguna dikkat çeken Pehlivan, “Egitim gelecegimizin sekillenmesinde de kritik bir rol oynamaktadir. Bilgi ve teknoloji çaginda, dijital egitim platformlari egitimde önemli bir rol oynamaktadir. Özellikle son yillarda yasadigimiz olaganüstü durumlar, dijital egitimin ne kadar kritik oldugunu bir kez daha gösterdi. Pandemi sirasinda, uzaktan egitim ve dijital ögrenme platformlari, egitim süreçlerini sürdürebilmemiz için vazgeçilmez bir araç haline geldi. Bu nedenle, belediyemiz olarak, egitim alaninda daha fazla destek saglamaya ve dijital egitim platformlarina yatirim yapmaya karar verdik. Bu destekle, Menemenli evlatlarimizin egitimine katkida bulunmayi, ögrencilerimizin ve yetiskinlerin ögrenme firsatlarina erisimlerini artirmayi hedefliyoruz. Egitim, toplumumuzun refahi ve ilerlemesi için vazgeçilmez bir unsurdur ve bu konuda daha fazla yatirim yapmaya kararliyiz.” diye konustu.

Kaynak: İHA