Meksika'nin Bagimsizlik Günü Ankara'da Kutlandi

Ankara’da, Meksika’nin Bagimsizlik Günü’nün 213. yil dönümü dolayisiyla resepsiyon düzenlendi.

Meksika'nin Bagimsizlik Günü Ankara'da Kutlandi
Meksika’nin Ankara Büyükelçisi Jose Luis Martinez y Hernandez ev sahipliginde Assembly One Tower’da düzenlenen resepsiyona, Disisleri Bakanligi Latin Amerika ve Karayipler’den Sorumlu Ikili Siyasi Isler Genel Müdür Yardimcisi Büyükelçi Ceylan Özen Erisen, Ankara’daki diplomatik temsilciler ve çok sayida davetli katildi.

Resepsiyonda, Meksika ve Türkiye milli marslari okundu, yerel dans gösterisi yapildi ve geleneksel Meksika yemekleri ikram edildi.

“Bu kutlamaya öncülük etmek benim için büyük bir onurdur”

Büyükelçi Hernandez, yaptigi konusmada misafirlerin Meksika’nin Bagimsizlik Günü’nün 213. yil dönümü kutlamalari vesilesiyle düzenlenen resepsiyona katilimlarindan duydugu memnuniyeti dile getirerek, "Meksika’nin yakin dostu ve iyi bir ortagi olan Türkiye’de bu kutlamaya öncülük etmek benim için büyük bir onurdur. Iki ülke ayni zamanda Birlesmis Milletler, G20, OECD ve Meksika, Endonezya, Kore, Türkiye ve Avustralya’nin olusturdugu MIKTA gibi çok tarafli platformlarda da mükemmel bir isbirligine sahiptir. Dostlugun bir sembolü olarak Meksika Deniz Kuvvetlerinin Yelkenli Okul Gemisi ’Cuauhtémoc’ temmuzda Istanbul’a geldi ve dört gün boyunca ziyarete açildi. Bu özel ziyaret ile Meksika, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yilini kutlamistir" ifadelerini kullandi.

“Baglar güçlenmeye devam ediyor”

Disisleri Bakanligi Latin Amerika ve Karayipler’den Sorumlu Ikili Siyasi Isler Genel Müdür Yardimcisi Büyükelçi Ceylan Özen Erisen de 2013’ten bu yana stratejik ortak olan iki ülkenin siyasi, ekonomik, kültürel ve kalkinma alanlarinda büyük bir isbirligi seviyesine ulastiginin altini çizerek, "Dünya siyasetinde birçok belirsizlikle tanimlanan bir dönemden geçerken, bizi bir araya getiren ruhun, yani gerçek dostluk, uyum ve karsilikli destek ruhunun bir kaniti olarak ülkelerimiz arasindaki baglar güçlenmeye devam ediyor" dedi.

Kaynak: İHA